BANCI | Stirea Zilei

CEC Bank lanseaza un produs greu de gasit la alte banci: contul de economii pentru firme

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-02-18 20:29

CEC Bank a lansat un cont de economii in lei pentru firme, un tip de produs bancar care se mai regaseste doar la alte doua (Alpha Bank si Garanti Bank) dintre cele mai mari 12 banci romanesti luate in calcul de Bancherul.ro.

Contul de economii, spre deosebire de un cont clasic, are avantajul ca pentru sumele existente in acesta se incaseaza si o dobanda, e adevarat, mult mai mica decat la un depozit la termen clasic.

Numai ca din contul de economii poti folosi oricand banii, fara sa pierzi dobanda, spre deosebire de un depozit la termen, care odata spart, nu mai este purtator de dobanda.

Noul cont de economii al CEC Bank are trei tipuri de dobanzi, in functie de sumele existente in acesta: 0,1% pentru sume de pana la 5.000 de lei, 0,2% pentru sume intre 5.000 si 25.000 de lei si 0,3% pentru sume intre 25.000 si 100.000 de lei.

Dobanzile oferite de CEC Bank sunt mai mari decat cele ale contului de economii de la Alpha Bank, pentru sumele de pana la 100.000 de lei, unde dobanda e doar 0,1%. In schimb, Alpha Bank plateste 0,2%, respectiv 0,3%, pentru economii cu valori mai mari.

O alta strategie o regasim la contul de economii de la Garanti Bank, care este valabil doar pentru sume mici, de pana la 10.000 de lei, pentru care dobanda este insa mult mai mare: 0,65% pe an.

In comparatie cu cele doua banci concurente, CEC Bank are avantajul ca plateste pentru depozitele clasice la termen dobanzi mai mari, banca fiind a treia in topul dobanzilor la depozitele in lei pentru firme, cu o dobanda de 2% la termen de 1 an, dupa Libra Bank, cu 2,5% si Banca Romaneasca, cu 2,45%.

Topul dobanzilor la depozite

In topul primelor cinci banci cu dobanzi mari la depozitele in lei pentru companii se mai afla First Bank, cu 1,80% la ghiseu si 1,95% online, si Banca Transilvania (BT), cu 1,6%, la acelasi termen, de 1 an.

La polul opus, bancile cu cele mai mici dobanzi la depozite sunt Raiffeisen Bank, care nici macar nu are depozite la termen de un an, ci doar la 1 si 3 luni, cu rate aproape de 0% pe an, Unicredit, cu o dobanda de doar 0,45% la depozitul pe un an, si BRD, cu 0,5% la acelasi termen.

Comunicatul CEC Bank:

CEC Bank lansează Contul de Economii în lei dedicat clienților persoane juridice

CEC Bank, banca românească cu cea mai lungă tradiție și cea mai extinsă rețea din România, lansează contul de economii în lei pentru clienții persoane juridice, prin intermediul căruia aceștia au posibilitatea de a face oricând depuneri cu dobânzi bonificate sau retrageri.

”Prin lansarea contului de economii în lei, CEC Bank își divesifică oferta de produse bancare de economisire destinate clienților persoane juridice. La nivelul sistemului bancar din România, segmentul companiilor are o pondere importantă în totalul depozitelor. Astfel, vrem să oferim clienților persoane juridice soluții care să permită acumularea capitalurilor necesare diferitelor proiecte, în condiții de flexibilitate și cu dobânzi avantajoase”, a declarat Bogdan Neacșu , președinte director general al CEC Bank.

Clienții persoane juridice pot deschide conturi de economii în lei în oricare dintre cele peste 1.000 de unități teritoriale CEC Bank. Dobânda pornește de la 0,1% pentru sumele sub 5.000 de lei și ajunge la 0,3% în cazul unui sold până la 100.000 de lei.

Clienții pot realiza depuneri și retrageri de sume oricând, prin unitățile teritoriale CEC Bank , fără a pierde dobânda acumulată. Contul de Economii vine în completarea depozitelor standard oferite de bancă, cu dobânzi de până la 2% pe an.
Pentru mai multe informatii despre oferta CEC Bank pentru companii, accesați www.cec.ro.

CEC Bank este banca românească cu cea mai lungă tradiție. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent peste 2 milioane de clienți, cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de 29,3 miliarde lei, la sfârșitul anului 2018. 

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească, care oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking și phone-banking (Tele CEC).

Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este unicul acționar al CEC Bank, iar în luna noiembrie a acestui an (a.c. 2019), în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro

 

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Libra Internet Bank  Falimentul personal  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii