BANCI | Stirea Zilei

Cazul „Bank of Cyprus”, o grea lovitura sub centura primita de BNR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-04-03 14:09

Reprezentantul BNR, Adrian Vasilescu, se straduie in aceste zile sa apara la televizor si sa scrie articole prin ziare, titrate dibaci, in incercarea de a se scuza cu privire la socul produs de inchiderea sucursalei Bank of Cyprus. Dar cine se scuza se acuza.

Mesajul este, pe scurt urmatorul: V-am spus de atata timp care e treaba cu aceste sucursale straine, ca ele nu sunt supravegheate de BNR, astfel ca noi nu avem nicio vina ca s-a inchis aceasta banca. Trebuia sa va uitati in contractele de depozite ca acestea nu sunt asigurate in Romania ci in Cipru.

In realitate, decizia de inchidere a bancii din Romania este o grea lovitura data de ciprioti, incasata sub centura si pe nepregatite de BNR, daca ne uitam cum a fost solutionata problema sucursalelor bancilor cipriote din alte tari, mai exact in Anglia si Grecia.

Asa cum am mai afirmat aici, cazul Bank of Cyprus este, pentru BNR, un esec rasunator in privinta modului in care a colaborat cu banca centrala din Cipru si cu inexistentele, in practica, autoritati de coordonare la nivel european, in vederea protectiei deponentilor romani la Bank of Cyprus, care s-au vazut brusc pusi in pericolul de a-si pierde o parte din depozite, la fel cum s-a intamplat in Cipru.

Spre deosebire de deponentii din Marea Britanie si Grecia, care nu au avut deloc emotii in aceasta privinta, problemele fiind transate la nivelul autoritatilor de supraveghere din acele tari.

Situatia disperata din Romania ar putea fi salvata daca cipriotii vor accepta oferta de ultim moment a Bancii Transilvania, de cumparare a Bank of Cyprus.

Citeste toata stirea

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii