BANCI | Ultima Ora

Catalin Cretu, Visa: Pentru dezvoltarea platilor cu telefonul mobil e nevoie ca primele 6 banci sa adopte tehnologia contactless

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-10 15:10

Utilizarea la scară largă a sistemului de plăţi fără contact (contactless), cu carduri si telefoane mobile, va fi posibilă numai dacă primele sase banci din Romania vor adopta o strategie de trecere la această tehnologie, a declarat, miercuri, directorul general pentru România al Visa Europe, Cătălin Creţu (foto).

Pentru mobile NFC (Near Field Communication, tehnologie wireless care permite plăţi prin simpla apropiere a telefonului de anumite dispozitive speciale instalate la comercianţi) trebuie să existe o reţea de acceptare a plăţilor la comercianţi şi carduri contactless.

Creţu a arătat că o bancă de pe piaţa locală, oricât de mare ar fi, nu poate să creeze reţeaua de acceptare necesară tehnologiei contactless pentru ca orice produs destinat dispozitivelor mobile să atingă o masă critică. Acest demers trebuie realizat împreună cu producătorii de telefonie mobilă, pentru că presupune costuri relativ ridicate.

"Una e ca aceste costuri să fie suportate de mai mulţi din industrie sau de jucători din mai multe industrii, şi alta e să înceapă o bancă un experiment, poate fericit, pe care să-l urmeze şi alţii", a spus directorul Visa.

În prezent, există trei bănci care au emis carduri contactless, având circa 3.000 de terminale contactless, din 110.000 de terminale POS instalate la comercianţi în piaţă.

"Într-adevăr suntem la început, dar depinde de noi dacă pierdem startul. Pe de altă parte, nimeni nu vrea ca startul să se facă pripit, ci să se facă la momentul potrivit. Mai mult, nu este un start care poate fi luat de o singură bancă, ci trebuie luat de o întreagă industrie", a afirmat Creţu.

El a dat exemplul Poloniei, cea mai dinamică piaţă Visa pe sistemul contactless, unde băncile au convenit să convertească într-o singură etapă cardurile normale în carduri contactless, la momentul expirării.

Până la sfârşitul anului viitor, Creţu estimează că circa 10-15% din tranzacţiile Visa din Europa vor fi făcute pe telefonul mobil.

"În zece ani, estimăm că vom avea de la cinci miliarde la 50 de miliarde de dispozitive conectate la internet şi că tranzacţiile cu mobilul vor întrece tranzacţiile cu cardul bancar", a mai spus directorul Visa.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii