BANCI | Stirea Zilei

Cardurile de credit devin tot mai populare. Platile cu cardurile de credit Visa au crescut cu 44% in 2011 iar tendinta va continua si in 2012

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-01-25 00:09

Visa a anuntat astazi ca in 2011 s-a inregistrat o crestere puternica, de 44%, a valorii platilor cu cardurile de credit, in timp tranzactiile cu cardurile de debit s-au majorat cu 28%.

Numarul cardurilor de credit VISA a crescut cu aproape 13% in 2011, fata de o scadere cu 11% pe ansamblul Romaniei, iar numarul de tranzactii cu cardurile de credit la POS s-a majorat cu 54%.

Catalin Cretu (foto), directorul general pe Romania al Visa Europe, a precizat ca aceasta tendinta se datoreaza faptului ca piata cardurilor de credit in Romania este inca intr-o faza incipienta de dezvoltate, cu volume cu mult sub media altor tari europene.

Pe de alta parte, evolutia din 2011 demonstreaza faptul ca romanii inteleg tot mai mult beneficiile unui card de credit si modul in care acesta se utilizeaza.

Concret, utilizatorii pot beneficia de diverse discounturi la platile in magazine, pot plati cu cardul in rate fara doba sau pot utiliza sumele de pe cardul de credit fara plata dobanzii, in perioada de gratie de pana la doua luni.

Cretu precizeaza ca la fel de imbucurator este ceea ce se intampla la cardurile de business: 2,9 miliarde de euro sunt pe aceste carduri, o cifra semnificativa, iar cheltuielile la POS sunt in crestere foarte puternica, de 48%.

"Ponderea cheltuielilor la POS este de 16,5% din valoarea totala a banilor de pe carduri, un coeficient inca mic. Dar daca ne uitam la numarul de tranzactii la POS, ponderea este de 37%, o cifra foarte relevanta. Adica mai mult de una din trei tranzactii este facuta cu cardul la comerciant. Ceea ce inseamna ca se schimba comportamentul. In 2010 ponderea a fost de 32%, iar acum ne indreptam vertiginos spre 50%, adica jumatate din totalul tranzactiilor cu carduri VISA sa fie facute la comercianti", a spus Cretu.

Foarte important, adauga el, este si faptul ca utilizarea cardului la POS creste mult mai repede decat utilizarea in total, care include bancomatele: 29% la POS si doar 13%, de doua ori mai mica, la total, ceea ce inseamna ca avansul tranzactiilor la ATM este mult mai mic decat la POS.

"Numarul de locatii comerciale la care se accepta carduri in Romania este de 88.000, cu 115.000 POS-uri, un numar destul de mic. Deci daca undeva avem o problema pe care ne propunem sa o rezolvam, aceea este la acceptarea cardurilor in Romania. Nu vorbim de marile retele comerciale care accepta imediat cum intra in Romania, vorbim de o problema la magazinele medii si mici, in general cele ale intreprinzatorilor romani", a mai spus Cretu.

Intra in CLUBUL BANCHERILOR pentru mai multe amanunte despre:

- Evolutia cardurilor de business: 2,9 miliarde de euro sunt pe aceste carduri, o cifra semnificativa, iar cheltuielile la POS sunt in crestere foarte puternica, de 48%

- Numarul total de carduri Visa, aproape 6,9 milioane de carduri in Romania, in crestere cu 4,5%

- Valoarea medie a unei tranzactii s-a stabilit in jurul a 38 de euro

- Alte amanunte despre rezultatele VISA in 2011

- Prognoze pentru 2012

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii