BANCI | Stirea Zilei

BRD a primit o amenda de 5 milioane de euro de la Consiliul Concurentei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-28 20:16

BRD a primit o amenda de 5 milioane de euro de la Consiliul Concurentei, pe motiv ca institutia nu a primit din partea bancii acces imediat la anumite informatii solicitate. BRD a contestat in justitie amenda.

"BRD-Groupe Société Générale a contestat în justiţie amenda aplicată de Consiliul Concurenţei cu ocazia controlului realizat la sfârşitul lunii octombrie 2008, care a vizat mai multe bănci din România. Început şi realizat în condiţii care nu au fost clarificate nici până în acest moment, BRD-Groupe Société Générale a permis controlul în ciuda faptului că solicitarea inspectorilor de concurenţă era afectată de mai multe vicii de fond şi de formă.
Această amendă nu a fost aplicată ca urmare a constatării de către Consiliul Concurenţei a vreunei fapte anticoncurenţiale săvârşite de BRD. BRD consideră că măsura dispusă este ilegală şi netemeinică, ea fiind de altfel deja atacată în instanţă", se arata intr-o informate transmisa de banca Bursei de Valori, BRD fiind listata la Bursa.

Scopul controlului Consiliului Concurentei a fost scandalul declansat la sfarsitul lunii octombrie pe piata bancara, cand Banca Nationala a Romaniei a acuzat o serie de banci de faptul ca s-ar fi inteles pentru a ridica nejustificat dobanzile de pe piata interbancara la niveluri foarte ridicate.

Printre bancile care au practicat, in acea perioada, dobanzi apropiate de 80% pe an s-au regasit RBS Bank, ING Bank, UniCredit si Bancpost, dar nu si BRD.

In data de 30 octombrie, Consiliul Concurentei a anuntat ca s-a autosesizat si a declansat din oficiu o investigatie avand ca obiect o posibila intelegere intre anumiti agenti economici activi pe piata serviciilor bancare si inerbancare, practica interzisa de Legea Concurentei (21/1996).

„Investigatia are la baza suspiciuni privind posibilul schimb de informatii, precum si anumite conduite comerciale evidentiate, de altfel si de mass-media, in acest sector”, a declarat domnul Gheorghe Oprescu, presedintele Consiliului Concurentei.

In cadrul acestei investigaţii, inspectorii Consiliului Concurenţei au realizat o serie de inspectii inopinate la sediile principalilor actori din piaţă.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii