BANCI | Stirea Zilei

BRD a obtinut un profit net in crestere cu 43% in T3

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-12 15:40

În primele nouã luni ale anului 2007, BRD - Groupe Société Générale a înregistrat o crestere importantã a activitãtii, atât pe segmentul de clientelã persoane fizice cât si pe cel de persoane juridice, se arata intr-un comunicat de presa al bancii (vezi comunicatul in documentul atasat).

Creditele acordate clientelei au depãsit 23 miliarde RON (6,9 miliarde EUR), în crestere cu 42% fatã de aceeasi perioadã a anului 2006. Creditele pentru persoane fizice reprezentau, la 30 septembrie 2007, 50% din totalul creditelor acordate de bancã.

Motoarele cresterii au fost, pentru persoanele fizice, creditele imobiliare si creditele de consum, iar pentru clientela de persoane juridice, creditele pentru IMM-uri. De asemenea, BRD a înregistrat rezultate foarte bune din activitãtile de factoring si de carduri.

Depozitele au crescut cu 36% fatã de 30 septembrie 2006 si se apropie de 24 de miliarde RON (7,1 miliarde EUR).

Venitul net bancar a crescut cu 46% ajungând la 1 723 milioane RON (522 milioane EUR). Cheltuielile generale, desi au rãmas la un nivel ridicat, datoritã investitiilor în dezvoltarea retelei de agentii, au fost foarte strict controlate, astfel încât coeficientul de exploatare a scãzut fatã de 30 septembrie 2006, ajungând la 43,2%.

Rezultatul brut din exploatare (fãrã impactul costului net al riscului) a ajuns la 978 milioane RON (297 milioane EUR), în crestere cu 65% în comparatie cu septembrie 2006.

Nivelul rezultatului net, conform cu obiectivele propuse pentru anul 2007, a ajuns la 682 milioane RON (207 milioane EUR), în crestere cu 43% fatã de aceeasi perioadã a anului 2006.

Rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a fost la sfârsitul trimestrului III de 40,2% fatã de 34,9% la 30 septembrie 2006.

Potrivit Presedintelui BRD, Patrick Gelin, ”rezultatul obtinut se situeazã în parametrii prevãzuti în bugetul anului 2007. În contextul unei piete bancare care începe sã se stabilizeze, BRD gãseste metode de diversificare a ofertei de produse si servicii, astfel încât sã permitã o crestere importantã a activitãtii si a rezultatelor. De asemenea, rentabilitatea capitalului (ROE) este foarte bunã, ceea ce ne plaseazã pe primul loc între bãncile din România. Vom continua aceeasi strategie de dezvoltare bazatã pe rentabilitate durabilã, oferind, direct sau prin filialele noastre specializate, întreaga gamã de servicii financiare ».

La sfârsitul lunii septembrie 2007, grupul BRD numãra peste 2 300 000 clienti activi persoane fizice si juridice si peste 8 200 angajati.

BRD a primit pentru al treilea an consecutiv titlul de “Cea mai bunã banca din România”, din partea publicatiei financiare Euromoney.

La începutul lunii septembrie, BRD a intrat si pe piata pensiilor private, înfiintând alãturi de SOGECAP, compania de asigurãri de viatã a Grupului Société Générale, filala BRD – Fond de Pensii.

Raportul trimestrial al BRD - Groupe Societe Generale este disponibil pentru public si investitori pe site-ul web al bãncii : www.brd.ro. Copii ale raportului trimestrial pot fi obtinute, la cerere, si la sediul central al BRD - Groupe Société Générale, situat în Bulevardul Ion Mihalache nr. 1-7, sector 1, Bucuresti

Cresterile sunt calculate în termeni nominali
Cifrele sunt conform standardelor locale de contabilitate

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii