BANCI | Stirea Zilei

BRD a fost salvata de BNR pentru a nu fi data jos de BT de pe pozitia secunda in topul celor mai mari banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-02-17 00:09

Daca BRD nu si-ar fi plasat in conturile BNR peste trei miliarde lei la finalul lui 2015, ar fi fost depasita de Banca Transilvania (BT) in clasamentul bancilor dupa active si ar fi coborat de pe locul doi pe locul trei.

BT s-a apropiat de BRD la doar 2,7 miliarde lei dupa valoarea activelor la nivel de grup: a ajuns la active de 47,4 miliarde lei in decembrie 2015, in crestere cu 32,6% fata de anul precedent, echivalentul a 11,6 miliarde lei, atat datorita preluarii Volksbank, dar si printr-o crestere organica puternica. (vezi aici detalii despre evolutia Volksbank)

Daca va continua acest ritm si in acest an, este posibil sa o intreaca pe BRD inca din primele trimestre.

BT precizeaza, intr-o prezentare pentru investitori, ca dispune de o baza de capital solida, de 22.6%, care-i va sustine in continuare atat cresterea organica, cat si prin noi achizitii (vezi aici alte amanunte din prezentare).

La randul sau, seful BRD, Philippe Lhotte, a declarat in cadrul intalnirii cu investitorii si analistii, cu prilejul prezentarii rezultatelor din 2015, ca in acest an BRD este gata sa profite de cresterea economiei, datorita capitalului si lichiditatii solide, dupa ce in 2015  a obtinut un profit solid (vezi aici detaliile din cadrul conferintei). 

Se anunta, asadar, un duel interesant si in acest an intre BRD si BT, in care va intra, ci siguranta, si liderul BCR, astfel ca vom avea un podium bancar de foc, cu o competitie acerba, ceea ce este un aspect pozitiv pentru piata bancara.

BRD a reusit anul trecut sa-si majoreze activele cu 8,9%, echivalentul a 4,1 miliarde lei, datorita plasamentelor facute in conturile bancii nationale (3,6 miliarde lei in ultimul trimestru din 2015), imprumuturilor acordate altor banci si achizitiei de titluri de stat.

Banca franceza a reusit astfel sa se mentina pe pozitia secunda, in conditiile in care soldul sau de credite a stagnat, pe fondul curateniei bilantului de credite neperformante si rambursarile de credite ajunse la scadenta.

In schimb, Banca Transilvania a reusit o crestere spectaculoasa a soldului de credite, pe care l-a dublat anul trecut, doua treimi din crestere fiind organica, restul datorandu-se creditelor preluate de la Volksbank.

Vezi in CLUBUL BANCHERILOR date comparative detaliate ale evolutiei BRD si BT in 2015

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii