BANCI | Stirea Zilei

BNR si-a revizuit in crestere prognoza de inflatie pentru sfarsitul lui 2008, la 6%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-08 14:32

Banca Nationalã a României (BNR) si-a revizuit în usoarã urcare prognoza de inflatie pentru sfârsitul acestui an, la 6%, dar estimeazã o temperare mai rapidã a cresterii preturilor în anul 2009, la sfârsitul cãruia inflatia ar urma sã reintre în grafic, a spus guvernatorul Mugur Isãrescu.

Astfel, prognoza de inflatie pentru finalul anului viitor a fost revizuitã semnificativ în jos, de la 3,9% în raportul anterior la 3,5% în prezent, nivel care reprezintã chiar tinta BNR pentru 2009.

Pentru sfârsitul acestui an, tinta de inflatie a bãncii centrale este de 3,8%, plus sau minus 1%, în timp ce pentru decembrie 2009, obiectivul este de 3,5% plus sau minus 1%.

Pentru inflatia estimatã, guvernatorul vede patru factori de risc si un factor pozitiv, care poate ajuta la temperarea inflatiei.

Astfel, un an agricol bun poate compensa în mare mãsurã riscurile de accelerare a inflatiei peste traiectoria prognozatã. Aceste riscuri constau în continuarea devansãrii cresterii productivitãtii muncii de cãtre cresterile salariale, deprecierea leului - pe fondul turbulentelor din piata financiarã internationalã - sau executia bugetarã mai laxã decât cea proiectatã.

Guvernatorul vede în continuare riscuri de depreciere a monedei nationale, însã considerã cã "leul a intrat într-o tendintã care se dovedeste mult mai sustenabilã, între 3,50 si 3,70 lei/euro".

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii