BANCI | Ultima Ora

BERD investeste 150 mil. euro in obligatiunile bancilor romanesti. A cumparat deja 20% din titlurile emise recent de UniCredit Tiriac

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-07-02 13:17

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a lansat un program de 150 milioane euro pentru susţinerea emisiunilor de obligaţiuni pe termen mediu şi lung ale instituţiilor financiare din România. Prima investiţie din acest program a vizat subscrierea de obligaţiuni în lei emise recent de UniCredit Ţiriac Bank. Astfel, BERD a subscris 20% din totalul de 550 milioane lei (echivalentul a 121 milioane euro) la care s-a ridicat emisiunea de obligaţiuni negarantate cu maturitate de 5 ani, care a atras peste 30 de investitori, anunta BERD intr-un comunicat.

Investitorii instituționali interni au subscris mai mult de jumătate din volumul obligațiunilor UniCredit: societăţile de administrare a investiţiilor au cumparat 39,38%, iar fondurile de pensii - 28,7%.

Programul BERD destinat obligatiunilor emise de institutiile financiare se referă la investiții în titluri negociabile emise de băncile locale și instituțiile financiare non-bancare.

Acest tip de finanțare are scopul de a permite intermediarilor financiari să își diversifice sursele de finanțare și sa asigure o mai buna compatibilitate între active și pasive.

Acest program va contribui la depășirea barierelor din calea dezvoltării pieței obligațiunilor corporative din România, prin promovarea cu succes de obligațiuni non-suverane și încurajarea de emisiuni de titluri suficient de mari pentru a fi lichide și a atrage investitori instituționali.

"Suntem incantati sa sprijinim prima emisiune de obligațiuni in moneda locala a UniCredit Tiriac Bank și una dintre primele emisiuni de obligațiuni ale bancilor comerciale din România de la debutul crizei," a declarat Nick Tesseyman (foto), Directorul BERD pentru instituțiile financiare.

"Credem că aceasta emisiune va deschide drumul si altor instituții financiare in a accesa piețele de obligațiuni pentru a se finanța, contribuind astfel la dezvoltarea pieței de capital din România, în timp ce acest nou cadru pentru România va permite BERD să își unească forțele cu partenerii financiari locali în sprijinirea emisiunilor de obligațiuni ", a adaugat el.

Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank, a declarat: "Apreciem investiția BERD în prima noastra emisiune de obligațiuni, care demonstrează angajamentul pentru instituția noastră, pentru piața de capital românească și pentru economie în ansamblu.”

„Implicarea instituțiilor financiare internaționale, precum BERD, dar și faptul că oferta noastră a fost suprasubscrisă în condiții de piață dificile, demonstrează existenta unui potențial bun pe segmentul obligațiunilor corporative în România ", a adaugat el.

Noul program se inscrie in Initiativa de dezvoltare a pietelor financiare si de capital locale lansată de BERD mai 2010, cu scopul de a sprijini reformele și politicile în țările in care opereaza, menite să încurajeze cresterea utilizarii monedei locale precum și dezvoltarea piețelor de capital.

Programul de 150 de milioane de euro face parte din Planul Comun de Acțiune IFI pentru creștere economică în Europa de Sud-Est, lansat în noiembrie 2012 de către BERD, Banca Europeana de Investitii (Grupul BEI) și Banca Mondiala. Planul este un răspuns direct la impactul continuu al problemelor din zona euro asupra economiilor din Europa emergentă și include angajamentele totale de 30 de miliarde de euro timp de doi ani.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii