BANCI | Stirea Zilei

BCR sustine ca Erste Bank nu i-a cerut rambursarea anticipata a finantarilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-23 13:47

"BCR nu a avut şi nici nu are vreo solicitare de rambursare anticipata a finanţărilor de la banca-mamă", a anuntat astazi BCR, a carui actionar principal este Erste Bank, confruntata in prezent cu o scadere masiva a pretului actiunilor. BCR precizeaza, intr-un comunicat, ca dispune de o buna lichiditate, atat in lei cat si in valuta.

Comunicatul BCR:

BCR susţine toate proiectele de afaceri de bună calitate

Bucuresti, 23 ianuarie 2009 – Banca Comerciala Romana (BCR) acţionează consecvent în direcţia acordării unui sprijin real clienţilor săi, în condiţiile asigurării unui management adecvat al riscului menit să protejeze clienţii înşişi, banca şi acţionarii.

Această abordare este susţinută fără rezerve de banca-mama, Erste Group, atât pe segmentul retail cât şi pe cel al companiilor.

,,Erste va continua să asigure, ca şi până acum, finanţarea BCR, în funcţie de necesităţi. Ca urmare, banca noastră are capacitatea de a finanţa, atât în lei cât şi în EUR, toate proiectele de afaceri de bună calitate, viabile” a declarat Wolfgang Schoiswohl, consilier al Comitetului Executiv BCR pe linia de afaceri corporate.

Totodată, BCR are o nouă ofertă de creditare pe segmentul retail, foarte avantajoasă, menită să ajute efectiv clienţii săi, oferta pe care caută permanent să o îmbunătăţească.

“Activitatea curentă arată clar că banca dispune de o bună lichiditate în EUR ca si in lei. BCR nu a avut şi nici nu are vreo solicitare de rambursare anticipata a finanţărilor de la banca-mamă” a precizat Wolfgang Schoiswohl.

De altfel, BCR are cea mai mare si solida baza de resurse de finanţare de pe piaţa românească.

Soldul creditelor acordate de BCR a avut în ultimul trimestru al anului trecut o evoluţie peste media sistemului bancar, banca înregistrând în Noiembrie 2008 creşteri ale cotei de piaţă atât pe segmentul credite retail (+ 0,5%), cât şi pe cel corporate (+0,4% faţă de Septembrie).

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 17,5 miliarde de EUR. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie avand in prezent 634 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 50 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. Banca pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking si e-commerce. BCR emite 24 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS – peste 1.800 de bancomate si peste 15.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si in strainatate - prin subsidiare si reprezentante bancare, cu o prezenta marcanta, prin societatile sale de profil, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private, a bancilor de locuinte, precum si in asigurari.

Erste Bank este, cu cei peste 54.000 de angajati, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa Centrală, avand peste 16 milioane de clienti in aproape 3.000 de unitati situate in 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La data de 30 septembrie 2008, totalul activelor era de 209,4 miliarde de euro, profitul net de 1.463,0 milioane de euro, iar rentabilitatea capitalului angajat de 21,7%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii