BANCI | Stirea Zilei

BCR si BRD pierd din cota de piata, ING castiga. Vezi topul bancilor in functie de active

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-12-16 08:24

Primele doua banci ca marime din Romania, BCR si BRD, alaturi de alte banci mai mici, precum bancile grecesti, au pierdut din cota de piata pe parcursul trimestrului trei al acestui an, in timp ce alti concurenti, precum Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, CEC Bank sau ING si-au sporit semnificativ volumul de active.

Astfel, cota de piata a BCR a scazut de la 20,67% la finalul lunii iunie la 20,03% la sfarsitul lunii septembrie 2011.

BRD a ajuns sa detina 13,39% din totalul activelor sistemului bancar, la sfarsitul lunii septembrie, fata de 14,05% in iunie si 14,8% in septembrie 2009.

Banca Transilvania isi continua cresterea sustenabila, ajungand la o cota de 6,85%, mentinandu-si astfel locul trei in topul bancilor dupa active, dupa BCR si BRD, pozitie preluata de la Raiffeisen Bank din 2009.

In ceea ce o priveste, Raiffeisen a recuperat o cota importanta de piata in al treilea trimestru al acestui an, de la 6,46% in iunie la 6,72%, cu peste un punct mai mult fata de aceeasi perioada din 2009, cand detinea active de doar 5,60% din piata.

O evolutie spectaculoasa a inregistrat in trimestrul trei ING, care si-a majorat cota de piata de la 3,66% la 4,53% din totalul activelor sistemului bancar.

Si CEC Bank a profitat de redresarea altor jucatori pentru a avansa de la 5,56% in iunie la 6,23% la sfarsitul lunii septembrie.

Vezi in sectiunea CLUBUL BANCHERILOR evolutia cotelor de piata ale celor mai importante banci

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii