BANCI | Stirea Zilei

BCR introduce un comision de 18 lei lunar pentru aplicatia de internet banking utilizata de firme

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-01-25 22:10

BCR a introdus la finalul anului trecut un comision lunar pentru administrarea serviciului de internet banking (Click 24 banking) destinat firmelor, in valoare de 18 lei, sub cel practicat de alte banci concurente.

Pana in 18 decembrie 2017, serviciul de internet banking al BCR nu era taxabil. ING ramane astfel singura banca din grupul primelor sapte, in functie de marime, care ofera gratis aplicatia de internet/mobile banking.

Cel mai scump abonament pentru online banking este cel al Raiffeisen Bank, de 40 de lei lunar, dublu comparativ cu restul bancilor concurente.

Clientii Raiffeisen care vor sa utilizeze si aplicatia de mobile banking trebuie sa achite pentru aceasta inca un comision de 5 lei lunar, fata de 0 lei la ING, CEC Bank, BCR si Unicredit.

De altfel, Raiffeisen Bank este cea mai scumpa banca pentru o firma, cu cele mai mari comisioane aferente un cont curent standard cu card atasat, conform unui clasament care insumeaza un numar de 20 dintre cele mai frecvente operatiuni bancare. (vezi foto)

De exemplu, Raiffeisen are cel mai ridicat comision si pentru retragerile de numerar de pe card la bancomatele altor banci din Romania: 0,75% din suma retrasa, fata de o medie de 0,5% minim 2,5 lei la alte banci.

Raiffeisen este, de asemenea, singura banca, cu exceptia BCR, care incaseaza un comision pentru orice suma de bani intrata in conturile clientilor din alte conturi ale bancii (incasari intrabancare), cu toate ca aceasta operatiune nu presupune niciun serviciu oferit de banca sau de alte institutii de decontare, precum Transfond.

Si in ciuda faptului ca nu exista comisioane de acest gen (intrabancare) pentru operatiunile in valuta.

Un al comision exagerat al Raiffeisen este cel pentru alertele SMS, care costa 0,15 eurocenti fiecare, adica 70 de bani, comparativ cu doar 25 de bani la BT.

Comisioanele pentru platile online in lei

In cazul platilor online interbancare (de la o banca la alta), poate cele mai importante pentru un client persoana juridica, cele mai mici sunt la ING (4,51 lei, indiferent de valoarea platii), la BT (intre 2,5 lei si 10 lei, in functie de valoarea platii) si CEC Bank (3-9 lei).

La platile intrabancare (intre conturile aceleiasi banci), patru banci nu percep comisioane, cu exceptia ING (2 lei) si Raiffeisen (2 lei).

Cele mai ridicate comisioane pentru plati le gasim la BCR, de pana la 18 lei si Unicredit, care ajung la 14,4 lei.

Insumate, toate cele 20 de comisioane ajung la 341 lei la Raiffeisen, in timp ce la polul opus, cele mai mici costuri sunt la BT (Banca Transilvania), cu 179 de lei, apropiate de cele ale ING (185 lei).

Comentarii

Dan Pavel
dar pachete ?
Pai nu prea intereseaza pe nimeni preturile separate la tranzactii, toata lumea utilizeaza pachetele de cont curent.

Vasile Coman
pachete cont
Va imaginati ca o banca scumpa ar putea avea comisioane mai mici pentru pachete? Comisioanele standard reflecta pretul practicat de banci si pentru pachete.

Ion
costuri firme
costurile pentru contul standard NU reflecta realitatea , trebuia comparatia intre pachetele de cont curent pentru firme. Luat separat fiecare serviciu pare scump , dar integrat in pachet sunt alte costuri . Am la o banca si pentru internet banking nu platesc abonament lunar desi in tabel apare . Oricum este o analiza sumara si neconcludenta .Titlul articolului este despre o banca iar la final se face referire la alta



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii