BANCI | Stirea Zilei

BCR a acordat IMM-urilor credite de peste 1 miliard de lei in acest an. Investitiile in reducerea costurilor si cresterea competitivitatii, recomandate in perioada de criza

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-09-26 22:32

Reprezentantii BERD si ai BCR au declarat astazi, cu ocazia semnarii unui acord de finantare a IMM-urilor destinat eficientei energetice, ca in aceasta perioada de incertitudine cele mai potrivite investitii sunt cele pentru reducerea costurilor si cresterii eficientei activitatii, astfel incat antreprenorii sa devina mai competitivi pe piata interna, precum si pe cea externa.

Noua facilitate de eficienta energetica pentru IMM-uri a BERD are o valoare de 60 de milioane de euro, fonduri ce vor fi distribuite catre institutiile de creditare, din care BCR va beneficia de o finantare de 20 de milioane de euro.

Noul proiect BERD ajuta Romania sa-si reduca consumul de energie, care se situeaza peste media europeana si reprezinta un sprijin pentru sectorul IMM-urilor, ce are nevie de suport in perioada de scadere a economiei, a spus Claudia Pendred, Director BERD pentru România.

Este cel de-al 15-lea credit acordat BCR de catre BERD in cei 20 de ani de colaborare si al treilea in domeniul eficientei energetice. BCR a acordat pana acum clientilor sai credite de 25 de milioane de euro destinate proiectelor de eficienta energetica, care au ajutat bineinteles la reducerea consumului de energie in Romania.

"Suma maxima de care poate beneficia un client este de maxim un milion de euro, insa ne asteptam ca cele mai multe credite sa aiba valori de sub 250.000 de euro. Perioada de creditare este de maxim 5 ani, cu o perioada de gratie de 2 ani", a spus reprezentanta BERD.

La aceasta finantare se adauga un grant european in valoare de 20 de milioane de euro pentru asistenta tehnica, ceea ce inseamna ca fiecare proiect finalizat cu succes va primi un grant (finantare nerambursabila) reprezentand intre 10 si 15% din valoarea proiectului.

Wolfgang Schoiswohl (foto), Vicepreşedinte Executiv BCR, a spus ca pentru BCR, IMM-urile reprezinta unul dintre sectoarele cheie in care banca este si va fi in continuare prezenta, conform strategiei BCR si a grupului Erste.

De ce aceasta? Pentru ca pe langa importanta marilor investitii in economie sau infrastructura, un sector sanatos de IMM-uri reprezinta coloana vertebrala a unei economii, care contribuie la cresterea acesteia si la crearea de locuri de munca.

"De aceea nu reprezinta o coincidenta ca in ciuda zvonurilor si a perceptiei negative ca IMM-urile o duc foarte prost si ca bancile nu le finanteaza, in primele opt luni ale anului BCR a acordat credite noi in valoare de peste 1 miliard de lei sectorului IMM. Ceea ce inseamna o crestere de circa 10% a soldului total de credite fata de aceeasi perioada a anului trecut. Tendinta pe care vrem sa o mentinem si in a doua parte a acestui an si in 2012, chiar la o intensitate mai mare", a spus Wolfgang Schoiswohl.

Potrivit acestuia, una dintre problemele cu care se confrunta intregul sector al companiilor este incertitudinea, ceea ce provoaca scaderea cererii de produse si servicii pe piata interna, in timp ce volumul exporturilor incepe sa se reduca dupa o performanta buna pe parcursul anului trecut.

Din cauza acestor intertitudini, investitiile sunt limitate in toate sectoarele, pentru ca este destul de dificil ca in aceste vremuri incerte sa prevezi care sunt domeniile si industriile in care IMM-urile pot sa creasca.

"Succesul primelor doua programe BERD de finantare a eficientei energetice reprezinta dovada faptului ca in aceasta perioada incerta in care este dificil sa previzionezi cresterea economica, investitiile destinate reducerii costurilor reprezinta cea mai buna solutie", a precizat Wolfgang Schoiswohl.

De aceea facilitatea de 60 de milioane de euro al BERD-ului vine intr-un moment potrivit, astfel incat sa permita IMM-urilor romanesti sa devina mai eficiente atat pe piata interna cat si pe cea externa.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii