BANCI | Ultima Ora

Bancpost si companiile din grupul EFG Eurobank au avut pierderi de 27 milioane euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-12-20 14:33

Bancpost si alte companii din Romania controlate de EFG Eurobank, au avut pierderi de 27,3 milioane de euro in primele 9 luni din acest an, de peste trei ori mai mari fata de rezultatul negativ de 8,3 milioane de euro din perioada similara a anului anterior, a anuntat astazi grupul elen.

In trimestrul al treilea insa a fost realizat un profit de 100.000 de euro, datorita scaderii abrupte a volumului de credite neperformante, primul rezultat pozitiv trimestrial incepand cu trimestrul al patrulea din 2010, cand castigul s-a situat la 1,9 milioane de euro.

In trimestrul al doilea s-au inregistrat pierderi de 17,1 milioane de euro, iar in primele trei luni - 10,3 milioane de euro.

Activele au scazut la 4,15 miliarde euro in septembrie 2012, fata de 4,54 miliarde euro in decembrie anul trecut, pe fondul scaderii soldului de credite de la 3,22 la 3,1 miliarde euro.

Rata creditelor neperformante a urcat de la 19% la 21,1%, in timp ce volumul de restante de peste 90 de zile a fost de 32 milioane euro in primul trimestru, 31 milioane in al doilea si de doar 3 milioane in trimestrul trei, fapt care a permis bancii sa inregistreze profit.

Si volumul depozitelor a scazut de la 1,8 la 1,7 miliarde de euro la sfarsitul trimestrului al treilea.

Marja neta de dobanda (diferenta dintre dobanda la credite si cea la depozite) a scazut de la 3,88% anul trecut la 3,22% in trimestrul al doilea din acest an si la 3,19% in perioada iulie-septembrie.

Cheltuielile operationale au scazut de la 117,3 milioane de euro in primele noua luni ale anului trecut la 107,9 milioane de euro in acelasi interval din acest an.

Reteaua de sucursale a ajuns la 240 de unitati in septembrie, de la 265 la sfarsitul anului trecut si 264 in martie.

La nivel de grup, EFG a raportat o pierdere de 1,1 miliarde de euro pentru primele noua luni, comparativ cu un rezultat negativ de 575 milioane de euro in aceeasi perioada a anului anterior.

Bancile elene raporteaza odata cu rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea si pe cele pentru trimestrul al doilea, amanate dupa ce a fost intarziata recapitalizarea institutiilor de credit cu fonduri de la statele din zona euro. Ministrii de Finante din zona euro au aprobat, recent, o transa de 34,5 miliarde de euro pentru Grecia, care face posibila recapitalizarea bancilor, necesara dupa pierderile masive inregistrate in urma participarii la stergerea a 100 de miliarde de euro din datoria statului elen.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii