BANCI | Ultima Ora

Bancile grecesti National Bank of Greece (NBG) EFG Eurobank negociaza o fuziune (presa)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-05 14:26

Bancile grecesti National Bank of Greece (NBG), prezenta in Romania prin Banca Romaneasca şi EFG Eurobank, cu Bancpost, negociază o fuziune care ar crea cea mai mare instituţie de credit de pe piaţa elenă, potrivit unor surse citate de publicatia To Vima si preluate de presa internationala.

Altă variantă luată în calcul este fuziunea NBG cu EFG Eurobank şi Hellenic Postbank, o instituţie de credit mai mică, deţinută de stat. Autorităţile elene au decis în august că Hellenic Postbank nu este viabilă.

Băncile elene se află sub presiune pentru consolidare, astfel încât să poată rezista mai bine crizei, care le-a lăsat dependente de lichidităţi de la banca centrală, întrucât accesul la pieţele interbancare şi Banca Centrală Europeană rămâne blocat.

La începutul săptămânii, grupul francez Credit Agricole a anunţat că derulează negocieri exclusive cu Alpha Bank pentru vânzarea subsidiarei Emporiki Grecia la preţul simbolic de 1 euro. Societe Generale a informat, de asemenea, că se află în negocieri exclusive cu Piraeus Bank pentru vânzarea diviziei Geniki din Grecia.

Potrivit unor surse citate de Kathimerini în septembrie, NBG, EFG Eurobank şi Piraeus Bank, au discutat în prima parte a anului un plan de a forma o singură instituţie de credit, însă contactele au încetat înaintea alegerilor parlamentare anticipate de la începutul lunii mai.

Printre modificările înrgistrate de peisajul bancar elen între timp se află şi preluarea activelor viabile ale ATEbank de către Piraeus.

EFG Eurobank şi Alpha Bank au vrut, anul trecut, să formeze cea mai mare bancă elenă printr-un schimb de acţiuni. Scopul fuziunii era de a rezista mai bine crizei financiare, care a condus la creşterea portofoliilor de credite neperformante şi la declinul depozitelor.

Acordul de fuziune a căzut însă după ce a devenit clar că restructurarea datoriei statului elen, prin care au fost şterese obligaţii de circa 100 de miliarde de euro, urma să afecteze grav cele două bănci, dar mult mai puternic EFG, instituţie de credit cu o expunere mai mare pe obligaţiuni ale guvernului.

Acţionarii Alpha Bank au decis în luna mai să renunţe la fuziunea cu EFG Eurobank.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii