BANCI | Ultima Ora

Bancile dezvolta un sistem de antifrauda online la nivel national

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-06-14 16:05

Bancile sunt nevoite sa adopte tot mai multe masuri pentru prevenirea fraudelor online, care s-au raspandit profitand de dezvoltarea retelelor sociale online, inteligentei artificiale, digitalizarea serviciilor bancare si transferurile instant.

Oamenii sunt mult mai usor de pacalit pe telefon decat in realitate, pentru ca e tot mai greu sa-ti dai seama ce e adevarat sau contrafacut (fake) pe retelele sociale sau pe site-uri.

Personale celebre precum Mugur Isarescu, guvernanti sau actori apar in clipuri contrafacute, cu recomandari de investitii in criptomonede sau actiuni, cu promisiunea unor castiguri fabuloase, peste noapte, in site-uri de internet care imita site-urile de stiri sau pe cele al unor companii cunoscute, precum Hidroelectrica.

Naivi inrobiti de lacomie transfera bani, instant, unor persoane necunoscute, cu nume false, care se prezinta drept brokeri sau consultanti financiari pentru firme de investitii cu nume asemanatoare cu unele cunoscute, dar care sunt niste escroci.

Mai mult, unii oameni isi descarca in telefoane aplicatii recomandate de acei escroci, precum Anydesk, cu care acestia preiau controlul telefonului si reusesc sa fure banii din conturi sau chiar sa faca credit online in locul celor pacaliti.

Sa vedem insa ce fac bancile pentru a preveni astfel de situatii.

Ionuț Chiriac - Chapter Lead Customer Journey, divizia Payments la ING Bank:

• Au fost introduse sisteme de monitorizare și detectare a fraudelor

• La nivelul canalelor de internet banking, autentificarea și autorizarea tranzacțiilor se face doar cu autorizarea strictă a utilizatorului SCA (Strong Customer Authentication).

• Serviciul afișare nume beneficiar (SANB), lansat inițial de ING pentru clienții săi și adoptat ulterior la nivelul sistemului bancar, a fost dezvoltat pentru a afișa numele real al deținătorului contului pentru diminuarea riscurilor de fraudă.

• Noile produse ce vin ca servicii peste plățile Instant (vorbim aici de RoPay) au fost concepute de la bun început sa elimine pe cât posibil cât mai multe metode de frauda. Și la această nouă schemă este prezentat numele real al deținătorului contului.

• Sunt discuții, și sperăm să se materializeze cât mai rapid în contextul în care BNR susține inițiativa, să se dezvolte un sistem de antifraudă la nivel național care să acopere scenarii de fraudă pe care băncile la nivel individual nu le pot detecta.

Mai trebuie adaugat ca unele banci au plafonat si valoarea platilor instant, pentru prevenirea fraudelor online.

Taguri: ING Bank  banca  frauda online  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii