BANCI | Stirea Zilei

Bancile au inventat un nou tip de credit: de nevoi imobiliare, adica pentru renovarea sau modernizarea locuintelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-07-28 00:02

Un sondaj al Provident arata ca daca ar avea 10.000 de euro, cei mai multi romani i-ar folosi pentru a-si repara casa. Si cum tot ei spun ca niciodata nu ar putea economisi aceasta suma, singura solutie ramane tot un imprumut de la banca sau un IFN.

Astfel ca institutiile de credit au si venit cu oferte care sa satisfaca cererea: bancile au inventat un nou tip de imprumut, cu sau fara ipoteca, destinat special renovarii sau modernizarii locuintelor, in timp ce IFN-urile sunt dispuse sa acorde credite mai mari, necesare pentru cheltuielile de amenajare a unui imobil.

Credit pe 10 ani fara ipoteca si avans de 40%

De exemplu, Raiffeisen Bank a lansat un credit cu destinatie imobiliara, fara ipoteca, cu valori intre 3.000 si 15.000 de euro echivalent in lei, bani ce pot fi folositi pentru modernizare, extindere, renovare, viabilizare teren, dar si pentru achizitia sau construirea unui imobil sau refinantarea altui imprumut.

Creditul se poate rambursa pe o perioada de pana la 10 ani, dublu fata de un credit de nevoi personale standard, fara ipoteca. In schimb, este necesar un avans de 40% din valoarea proiectului, ce se poate demonstra prin bani intr-un cont bancar.

Avantajul este ca nu ai nevoie de un deviz de lucrari, creditul fiind acordat intr-o singura transa. In schimb, in terment de 3 luni trebuie sa justifici ca banii au fost cheltuiti pentru investitii imobiliare prin diverse documente, precum facturi, bonuri sau chitante.

Dobanda unui credit standard, cu valori de peste 7.000 de euro, este in jur de 10%, compusa din marja fixa de 8,5% plus Robor la 6 luni, la care se adauga diverse comisioane, astfel incat DAE depaseste 11%, in timp ce pentru creditul cu valori de pana la 7.000 de euro, dobanda este mai mare cu doua puncte, respectiv 12%. Banca ofera reduceri pentru clientii de casa si care comanda creditul online.

Credit cu ipoteca pe 25 de ani, dar fara avans

O alta banca, Intesa Sanpaolo Bank, ofera un credit pentru modernizarea casei, destinat finantarii cheltuielilor necesare pentru reabilitarea si modernizarea imobilelor.

Spre deosebire de cel al Raiffeisen, creditul Intesa este cu ipoteca. In schimb, are avantajul de a nu fi necesar niciun avans, perioada de rambursare este mai mare, de pana la 25 de ani, iar sumele ce se pot imprumuta ajung la echivalentul a 100.000 de euro.

Pentru acest credit nu se solicita avans cash, dar acesta este constituit de modernizarile pe care le face clientul din sursa proprie. Banca finanteaza pana la 50% din valoare investitiei (devizului de lucrari si a documentelor justificative puse la dispozitie de client)”, a precizat un purtator de cuvant al bancii, la solicitarea Bancherul.ro.

Pana la 50.000 Euro din creditul acordat se pot utiliza prin ridicare de numerar in baza documentelor justificative: factura proforma/chitante/bonuri fiscale/declaratii pe proprie raspundere. Diferenta de la 50.000 pana la 100.000 Euro poate fi utilizata prin virament bancar catre furnizorul de materiale/antreprenor.

Dobanda acestui credit este in jur de 4% (marja fixa a bancii: 2,75%, plus indicele de referinţă Robor la 3 luni (1,33%).

Credit fara ipoteca, fara avans, rapid si de valori mici

Iar cei care nu au nevoie de sume mari si vor un credit rapid pentru diverse lucrari de renovare a locuintei pot alege oferta Provident, care a introdus în portofoliu împrumuturi cu valori mai mare, cuprinse între 6.000 și 10.000 de lei, cu rambursări lunare, nu doar saptamanale, ca pana acum.

"Noile credite au scadențe lunare, se acordă pe o perioadă de 12, 15 sau 18 luni și sunt disponibile momentan pentru locuitorii din București, Târgu Mureș, Mediaş, Târgoviște, Brașov și Covasna, urmând să devină treptat disponibile în întreaga țară până la sfârşitul lunii octombrie.

Clienții vor avea în continuare posibilitatea să aleagă cum primesc și restituie împrumuturile: fie prin transfer bancar, fie prin intermediul unui serviciu opțional, oferit contra cost, prin care pot primi banii la ei acasă chiar și în aceeași zi, unde un agent îi va vizita ulterior lunar pentru încasarea ratelor. Împrumuturile sunt oferite fără giranți și fără garanții în baza unei dovezi de reședință și a unui venit minim de 1.300 de lei, iar valoarea DAE este cuprinsă între 45% și 59,7% în funcție de valoarea împrumutată și de perioadă", se arata intr-un comunicat al Provident.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii