BANCI | Stirea Zilei

Bancherii se asteapta la restrictionarea creditelor in valuta. Asa ca grabiti-va la refinantari sau credite ieftine si mari!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-06-23 15:06

Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, crede ca BNR va impune, in acest an, restrictii la creditele in valuta, consecinta fiind o reducere a valorii unui credit ce va putea fi obtinut, avand in vedere diferentialul destul de important dintre dobanda la creditele in valuta si cea la creditele in euro.

Problema se va pune in special in cazul in care restrictiile vor viza creditele de nevoi personale cu ipoteca pe perioade lungi sau creditele ipotecare in valuta, intrucat in cazul creditelor de consum negarantate, bancile deja incurajeaza doar finantarile in lei.

"Cred ca pana la urma BNR va impune restrictii creditelor in valuta, fiind vorba de o masura stabilita la nivel european. Problema este cum se vor aplica aceste restrictii si cum vor fi afectati clientii", a spus astazi Steven van Groningen, cu ocazia unei conferinte de presa.

Groningen, care este si vicepresedintele Asociatiei Romane a Bancilor, spune ca reprezentantii bancilor urmeaza sa discute aceste lucruri saptamana viitoare cu oficialii BNR.

Seful Raiffeisen apreciaza ca doua probleme vor trebui rezolvate.

Prima este aceea a modului in care vor fi afectati clientii.

"Daca vor fi impuse restrictii, a caror efect principal va fi reducerea valorii unui imprumut, trebuie sa vedem ce facem in cazul refinantarilor, a caror volum este acum destul de important. Un client bun,fara restante, nu se va mai putea refinanta in vechile conditii si va ramane astfel captiv vechilor conditii de creditare", a precizat Groningen.

Pe de alta parte, acesta a spus ca vor trebui gasite solutii si pentru stimularea creditarii in lei, pentru a se compensa efectele reducerii volumului de credite in euro, ceea ce va fi destul de greu, in conditiile in care nu exista suficiente resurse pe termen lung.

"O solutie ar putea fi aplicarea unor formule de genul Prima Casa si pentru alte tipuri de credite in lei, astfel incat bancile sa-si reduca o parte din risc pentru a putea acorda credite mai ieftine in lei", a mai spus presedintele Raiffeisen Bank.

Un proiect de regulament al BNR citat de presa dar nepublicat oficial arata ca banca centrala are de gand sa impuna restrictii drastice tuturor tipurilor de credite, de consum, ipotecare, in lei sau in valulta."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii