BANCI | Stirea Zilei

Bancherii de la RBS au construit o casa pentru o familie nevoiasa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-10-12 12:57

O echipă de 25 de voluntari angajaţi ai RBS România au lucrat timp de două zile pe şantierul Habitat for Humanity din localitatea Oarja, judeţul Argeş, la construcţia unei locuinţe pentru o familie defavorizată din comunitate, anunta banca.

Voluntarii au lucrat alături de cei pe care au venit să îi ajute, familia Udrescu, sub supravegherea constructorilor cu experienţă de la Habitat. Astfel s-au realizat lucrările la izolaţia exterioară a pereţilor cu polistiren şi montarea plăcilor de OSB. Cu această ocazie, angajaţii RBS România au avut încă o dată prilejul să schimbe calculatorul cu fierăstrăul electric şi bormaşina. Pentru că lucrul a mers rapid, în cea de-a doua zi, voluntarii au început construcţia unei alte locuinţe de care va beneficia o familie la fel de modestă din comunitatea Oarja. Echipa a săpat şi turnat fundaţia pentru noua locuinţă în numai 8 ore.

„Primul impact: am văzut casa de lemn... o imagine ’desprinsă’ din poveste. Al doilea impact: toţi eram în salopetele noastre RBS, zâmbeam unii la alţii, neştiind ce ne aşteaptă. Am săpat, am turnat beton, am pus polistiren, plasă şi am gletuit, am tăiat lemne, am îndreptat cuie şi am consolidat acoperişul. Eram timizi la început, ne era chiar puţin teamă să nu greşim ceva, însă la sfârşitul celor două zile am legat prietenii şi am plecat mândrii că am ajutat la transformarea ’căsuţei din poveste’. Este incredibil sentimentul pe care îl capeţi când vezi efectiv cum poţi să aduci valoare adăugată. Şi asta am făcut noi la Oarja." a declarat Andreea Borza, voluntar RBS România.

Povestea familiei care va locui în casa construită a început cu patru ani în urmă când Marian Udrescu a întâlnit-o pe Iuliana la o biserică din zonă. Iuliana provine dintr-o familie foarte săracă de romi, dintr-un sat din apropiere. De trei ani sunt căsătoriţi şi au o fiică de doi ani pe nume Alexandra.

În ultimul an, Marian şi Iuliana au locuit într-un sat din Argeş, împreună cu nişte prieteni. Casa are doar două camere, fără canalizare sau apă curentă. Bucătăria şi baia erau în curte, iar cei doi soţi locuiau cu fiica lor într-o singură cameră. Deoarece casa era foarte aglomerată, iar prietenii lor au acum un nou copil, au decis să se mute la fratele Iulianei într-un alt sat. Acum familia Udrescu trăieşte în vechea casă de pământ a fratelui până la momentul în care locuinţa lor va fi finalizată.

Încă din 2001, RBS România s-a alăturat organizaţiei Habitat for Humanity în programul de construire de locuinţe pentru persoanele cu situaţie financiară precară, atât prin donaţii financiare, cât şi prin implicarea angajaţilor în proiectele de voluntariat derulate de organizaţia non-profit în România. Printre acestea se numără importanta donaţie sub formă de articole de îmbrăcăminte pentru familiile grav afectate de inundaţii din localităţile Comăneşti şi Goleşti în anul 2006, dar şi contribuţia financiară a angajaţilor băncii pentru victimele inundaţiilor. „Ca parte a angajamentului băncii noastre pentru Responsabilitate Corporatistă, susţinem comunităţile în care avem sucursale şi totodată eforturile angajaţilor noştri de a fi voluntari sau de a strânge fonduri. Spre exemplu, anul trecut, 50 dintre colegii noştri au contribuit alături de alte câteva sute de voluntari din România şi Irlanda la evenimentul Habitat al anului, ‘Big Build’ organizat în localitatea Beiuş, judeţul Bihor, în cadrul căruia au fost ridicate 10 locuinţe în numai 5 zile.

În România, RBS a dezvoltat multiple proiecte comunitare precum programe educaţionale pentru tineret - MoneySense, un program de educaţie financiară implementat în parteneriat cu ASE, Fundaţia CREDE şi AIESEC România şi Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă, parteneriate sociale cu diverse organizaţii partenere - Habitat for Humanity, United Way, NESsT (Competiţia Întreprinderilor Sociale), precum şi acţiuni pentru protejarea mediului - Campaniile Adoptă un Copac şi Sacoşa de pânză realizate în parteneriat cu Viitor Plus.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii