BANCI | Stirea Zilei

Banca Transilvania isi cauta inca un nou CEO

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-08-09 15:05

La o jumatate de an de la demisia lui Robert Rekkers din functia de director general, Banca Transilvania nu-si gaseste inca o persoana potrivita pentru a-l inlocui pe carismaticul bancher olandez care a condus banca din Cluj timp de 9 ani, perioada in care banca romaneasca a reusit performante extraordinare, reusind sa ajunga a treia banca din Romania dupa valoarea activelor.

Gasirea unui director potrivit pentru Banca Transilvania pare a fi destul de delicata si care se pare ca implica interese importante si probabil convergente ale actionarilor bancii si ale reprezentantilor BNR, institutie care trebuie sa autorizeze noul director al bancii.

Astfel, presa a relatat, la inceputul lunii iunie, ca Banca Transilvania a ales-o la conducerea bancii pe Andreea Moraru, care lucreaza de peste 11 ani in cadrul BERD, unul dintre actionarii importanti ai BT, institutie care l-a propus, de altfel, si pe actualul administrator interimar al bancii, Peter Franklin.

Se poate spune, asadar, ca BERD si-a impus punctul de vedere in impunerea noului director general al BT, Andreea Moraru.
Dar fara succes, se pare, in conditile in care au trecut deja aproape trei luni de la aparitia informatiei cu privire la numirea Andreei Moraru iar banca nu a confirmat inca numirea acesteia.

Am dedus, in aceste conditii, ca Andreea Moraru nu a primit aprobarea BNR pentru functia de director general al BT, asa cum s-a intamplat recent si cu alte persoane propuse la conducerile bancilor ce nu au avut succes in fata supraveghetorilor bancii centrale, cel mai relevant exemplu fiind cel al presedintelui BRD.

Am intrebat un purtator de cuvant al BT daca numirea Andreei Moraru s-a lovit de zidurile BNR, raspunsul fiind urmatorul: “Personal, nu am raspunsul la aceasta intrebare, insa, in momentul in care va fi desemnat noul CEO al bancii, vom comunica acest lucru in mod oficial.”

Alegerea Andreei Moraru pentru functia de CEO al Bancii Transilvania poate fi considerata o alegere surprinzatoare, in conditiile in care aceasta nu este cunoscuta in mediul bancar autohton si nu are experienta in conducerea unei banci.

Ar fi mai potrivit, probabil, pentru a treia banca din Romania, un presedinte cu o experienta relevanta in conducerea unei banci mari si, posibil, chiar o persoana carismatica si cu o anumita popularitate pe piata financiara romaneasca, astfel incat sa poata continua cu succes proiectul formidabil al BT inceput in urma cu mai bine de 10 ani, in spatele caruia s-a aflat permanent Horia Ciorcila.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii