BANCI | Stirea Zilei

Banca Transilvania estimeaza o scadere a profitului net cu 30% in acest an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-03-27 23:00

Banca Transilvania si-a bugetat pentru acest an obtinerea unui profit net de 851 milioane lei, in scadere cu 30%, echivalentul a 377 milioane lei, fata de cel obtinut anul trecut, in valoare de 1,228 miliarde lei.

Profitul brut este estimat la 1,014 miliarde lei, usor peste nivelul de anul trecut, de 999 milioane lei, cand a avansat cu 10% fata de anul precedent, dublu fata de estimari. Insa spre deosebire de anul trecut, cand banca a avut venituri suplimentare din impozitul amanat, in acest an BT urmeaza sa plateasca un impozit pe profit de 162 milioane lei.

BT anticipeaza ca-si va majora veniturile din dobanzi, cu 8%, echivalentul a 164 milioane lei, pana la 2,135 miliarde lei, in timp ce cheltuielile cu dobanzile ar urma sa avanseze cu 7% (18 milioane lei), asfel ca veniturie nete din dobanzi ar trebui sa urce cu 8,5%, echivalentul a 147 milioane lei, la un total de 1,857 miliarde lei.

Veniturile nete din comisioane sunt estimate sa avanseze cu 14%, echivalentul a 74 milioane lei, la un total de 583 milioane lei.

Totalul veniturilor sunt bugetate la 2,924 miliarde lei, cu 3% (101 milioane lei) mai mari decat anul precedent.

Provizioanele pentru credite ar urma sa creasca usor, cu 1,6%, echivalentul a 11 milioane lei, la 665 milioane lei, in timp ce cheltuielile cu personalul urmeaza sa avanseze cu 8%, echivalentul a 52 milioane lei, la un total de 683 milioane lei.

Banca vrea sa-si reduca raportul cost/venit de la 44% in 2016 la 42,6% in acest an.

Cresterea veniturilor din dobanzi si comisioane are la baza un buget de majorare a activelor bancii cu 4,5%, la 54,113 miliarde lei.

In 2016, BT si-a propus o crestere a activelor de 5%, insa a reusit un avans aproape dublu, de 9%, trecand astfel pe locul secund in topul bancilor dupa active, inaintea BRD, cu o cota de piata de 13,14% din totalul activelor bancare.

Stocul de credite brute este estimat sa urce in acest an cu 6% (2 miliarde lei), la fel ca anul precedent, la un total de 31,3 miliarde lei, in timp ce depozitele sunt preconizate sa avanseze mai putin, cu 4,6%, la 43,7 miliarde lei. Anul trecut s-a anticipat o crestere de 5% a depozitelor, dar s-a realizat o crestere de 9%.

Raportul credite/depozite ar urma sa creasca la 72,8%, de la 0,70% in 2016.

Banca Transilvania si-a bugetat, de asemenea, o crestere in continuare a numarului de carduri, cota de piata vizata fiind de 20%. In 2016, banca a reusit sa-si majoreze numarul cardurilor la 2,8 milioane, de la 2,54 milioane in 2015.

In privinta bugetului de investitii pentru acest an, acesta ar urma sa se dubleze. (vezi aici detalii)

Taguri: BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  comisioane cont bancar  myBRD  rezultate financiare banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii