BANCI | Stirea Zilei

Banca Transilvania a cofinantat proiecte europene in valoare de peste 150 milioane lei, in 2010

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-07-06 16:50

In primele 6 luni ale acestui an, Banca Transilvania a cofinanţat proiecte cu fonduri nerambursabile în valoare de peste 150 milioane lei şi a consiliat aproximativ 500 de clienţi, în vederea accesului la acest tip de finanţare. BT finanţează câte un astfel de proiect la interval de câteva zile, clienţii primind răspuns sau - după caz - oferta de la bancă, în termen de aproximativ 10 zile de la depunerea dosarului, anunta banca.

BT a acordat în total credite în valoare de 300 milioane lei, pentru programe europene.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Băncii Transilvania, declară: “Rezultatele obţinute de Banca Transilvania în privinţa cofinanţării programelor europene sunt optimiste, peste aşteptări. Simplificarea – de către Banca Transilvania – a accesării banilor europeni şi armonizarea condiţiilor bancare cu cele ale autorităţilor sunt două dintre componentele esenţiale ale ofertei noastre, în vederea creşterii capacităţii beneficiarilor de a folosi aceşti bani ”.

Serviciile BT de consultanţă şi de finanţare, destinate accesării banilor europeni, sunt cuprinse în „Platforma de soluţii destinate beneficiarilor de fonduri europene”, lansată în luna februarie a.c. Acestea rezolvă problemele întreprinzătorilor încă din momentul intenţiei de accesare a fondurilor nerambursabile, fiind asigurat astfel un grad ridicat de predictibilitate a proiectului.

Pentru a beneficia de fonduri europene nerambursabile, începând cu luna iulie a.c. investiţiile care fac obiectul acestor finanţări pot fi luate în garanţie de către bănci.
Platforma Băncii Transilvania se adresează companiilor de orice dimensiune, dar şi instituţiilor de învăţământ, setul de soluţii vizează proiecte din sectorul productiv, de cercetare sau cele destinate infrastructurii. Proiectele cofinanţate în acest an de BT sunt din domenii precum agricultură, alimentaţie, confecţii metalice, medicină şi producţie farmaceutică, IT sau turism.

Relaţia cu clienţii este gestionată de Departamentul BT de Programe Europene, care cuprinde inclusiv o echipă de specialişti prezenţi în zone din ţară: Bucureşti, Cluj, Constanţa, Braşov, Timiş, Mureş, Dolj şi Suceava. Produsele de credit ale Băncii Transilvania pot fi accesate, însă, la orice sucursală BT.

Banca Transilvania, prin „Platforma de soluţii destinate beneficiarilor de fonduri europene”, asigură atât consultanţa din faza de idee a unui astfel de proiect, până la suportul financiar propriu-zis. Rezultatele obţinute de BT în prima jumătate a acestui an confirmă contribuţia băncii la creşterea procesului de absorbţie a fondurilor europene, în România.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii