BANCI | Stirea Zilei

Banca Romaneasca primeste garantii suplimentare in programul "Prima Casa 2"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-10-28 11:06

Banca Românească a primit garanţii suplimentare în cadrul programului ‘Prima Casa 2”, în valoare de peste 16 milioane euro, în urma unei noi redistribuiri efectutată de către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCMM), la începutul lunii în curs.

Astfel, plafonul total acordat Băncii Româneşti în programul “Prima Casă 2” se ridică la 70 milioane euro, din care până la finalul lunii septembrie au fost folosiţi 45.609.075 euro, un volum important de credite fiind în procesare. Numărul total de aplicanţi în programul ‘Prima Casă 2” se ridică la peste 3.500, valoarea medie a unui credit contractat prin acest program fiind de aproximativ 38.000 euro, în marea majoritate a cazurilor fiind preferate apartamentele cu două camere, în blocuri vechi.
“Programul Prima Casă 2 a fost un succes pentru Banca Românească, oferta avantajoasă pe care am propus-o clienţilor stimulând solicitările de credite. De la lansarea programului şi până în prezent, numărul dosarelor aprobate pentru achiziţia de imobile a fost în continuă creştere”, a declarat Lakis Couninis, Director Executiv Unitate Retail.

Banca Românească acordă în cadrul programului “Prima Casă 2” credite în euro şi în lei, la costuri foarte avantajoase. Costurile creditelor sunt EURIBOR3M+3.95% şi respectiv ROBOR3M + 2% la care se adaugă contravaloarea comisionului de gestiune datorat către FNGCIMM. Acest comision de gestiune este suportat în avans de bancă şi recuperat de la client sub forma unui comision lunar aplicat la soldul creditului. De asemenea, având în vedere şi componenta în valută a acestui program, Banca Românească practică unul dintre cele mai bune cursuri de schimb de pe piaţă.
Banca nu percepe niciun fel de comision de analiză, acordare sau rambursare anticipată. În plus, costul evaluării proprietăţii finanţate este suportat de către bancă.

Orientativ, pentru un credit de 57.000 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani, în condiţiile actuale de preţ (valoarea actuală a euribor-ului), rata lunară va fi de 315 euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii