BANCI | Stirea Zilei

Banca Feroviara lanseaza o oferta-soc pe piata bancara: cont de economii, card si internet banking gratis, plus cea mai buna dobanda dintre primele 10 banci!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-10-13 01:57

Banca Feroviara a lui Valer Blidar, mogulul tramvaielor din Arad, a ajuns la concluzia care are nevoie de mai multi clienti persoane fizice, astfel ca a decis sa lanseze un cont de economii care are atasat un card si serviciul de internet banking, toate gratis, fara niciun comision, iar pentru banii din cont banca plateste cea mai buna dobanda pentru depozitele la termen de o luna dintre primele 10 banci romanesti.

“Pachetul PRIMUS este mai bun decât 80% dintre ofertele bancare din România, lucru testat și dovedit de Comparatorul de pachete bancare – disponibil pe www.primus.elara.ro”, spune banca intr-un counicat.

Sa vedem ce arata respectivul comparator:

- Daca ai in contul de economii suma de 1.000 de lei si pe parcursul unei luni ai 4 incasari interbancare in cont si faci 4 plati interbancare prin internet banking, la finalul lunii vei avea cosuri de 52 de lei, in comparatie cu 168 de lei la Alpha Bank, cea mai scumpa banca, si o medie de aproximativ 100 de lei la restul bancilor.

Costuri inca o data mai mici, asadar, fata de restul bancilor, ceea ce nu este deloc de neglijat.

De unde vine aceasta diferenta? Bancile mari au comisioane pentru administrarea unui cont sau a unui card, precum si pentru serviciul de internet banking.

Un român plătește în medie 23 de lei lunar pentru administrarea unui cont bancar clasic și pentru efectuarea a 4 dintre cele mai uzuale operațiuni la ghișeu, în valoare de 1.000 de lei: pentru încasarea banilor în cont, retragerea de numerar și efectuarea de plăți sau transferuri, conform unei analize a ofertelor de cont curent ale primelor 20 de bănci românești realizată de Bancherul.ro și GhișeulBancar.ro. 

Ramane de vazut insa cati clienti vor fi atrasi de aceasta oferta de servicii bancare la pret de "dumping" a Bancii Feroviare, care pare a fi singura solutie a unei banci mici, cu un numar redus de unitati teritoriale si putin cunoscuta, de a-si majora numarul de clienti.

Infiintata la finalul lui 2009, Banca Feroviara s-a dezvoltat de la 0, in prezent avand o retea de 15 unitati in 11 orase din tara. Banca a ajuns pe profit in primul trimestru al acestui an, cu un castig de 300.000 de lei, conform declaratiilor sefului bancii, Petre Tulin.

"Primii 4 ani de zile au fost perioada de inceput a bancii, o etapa de pozitionare in piata, iar acum urmeaza o etapa de dezvoltare, in care banca isi va majora portofoliul de clienti si poate va dori sa detina o cota de piata mai importanta, care pana acum nu a fost un obiectiv in sine", spune Tulin. (Vezi aici detalii)

Valer Blidar, actionarul principal la Banca Feroviara, a declarat, pentru Bancherul.ro, ca este interesat sa cumpere una dintre bancile scoase la vanzare in Romania, scop pentru care a fost angajat deja un consultant. El a precizat ca nu este interesat de fuziuni sau achizitii si nici sa vanda propria banca.

Comentarii

Lucian
Cont PRIMUS
Acest pachet bancar este, într-adevăr, foarte bun! Mi-am deschis acum o lună un cont PRIMUS şi sunt foarte mulţumit de el. Curând, îmi voi închide contul pe care îl mai am acum la BRD şi voi rămâne aici, la BCF. RECOMAND cu mare încredere acest nou pachet bancar!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii