BANCI | Ultima Ora

Banca Centrala a Ciprului a anuntat detaliile masurii de nationalizare a depozitelor de peste 100.000 de euro (bail-in)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-03-31 15:13

Banca centrala a Ciprului a anuntat detaliile masurii de bail-in, prin care o pondere de pana la 60% din diferenta dintre creditele si depozitele negarantate, de peste 100.000 de euro, ale Bank of Cyprus, vor fi nationalizate si toate depozitele negarantate ale Laiki Bank vor fi transferate catre o " bad bank".

Cei care au credite cu o valoare egala sau mai mare cu depozitul de peste 100.000 nu vor suferi nicio paguba. (Vezi aici detaliile comunicate de Banca Centrala a Ciprului).

Ce se va intampla cu Laiki Bank:

- Sucursalele Laiki Bank din Grecia vor fi preluate de Piraeus Bank
- Unitatie Laiki Bank din Cipru, cu exceptia celor din afara tarii, vor fi preluate de catre Bank of Cyprus. Ele vor fi redeschise publicului marti, 2 aprilie, sub coordonarea Bank of Cyprus.

- Toate depozitele garantate ale persoanelor fizice si firmelor, cu valori sub 100.000 de euro, din Laiki Bank vor fi transferate catre Bank of Cyprus. La fel se va intampla cu toate depozitele bancilor, guvernului, minicipalitatilor, altor entitati publice, firmelor de asigurare sau scolilor.

- Toate celelalte depozite de peste 100.000 de euro din Laiki Bank vor fi transferate catre o banca-punte (bad bank).

Ce se va intampla cu Bank of Cyprus:

- Sucursalele Bank of Cyprus din Grecia vor fi preluate de Piraeus Bank

- Se va adopta un plan tip bail-in, care consta in urmatoarele masuri:

- creditele clientilor vor fi deduse din depozitele de peste 100.000 de euro. Daca valoarea unui credit este egala sau mai mare cu valoarea depozitului de peste 100.000 de euro, atunci masura nu se va aplica. Daca valoarea creditului este mai mica, atunci:

- 37,5% din respectiva diferenta dintre credit si depozit este automat transformata in actiuni clasa A la Bank of Cyprus, cu drepturi de vot si pentru dividende.
- 22,5% din respectiva diferenta este inghetata temporar cu posibilitatea ca intreaga valoare sau o parte sa fie convertita in actiuni, conform deciziei unui evaluator.
- diferenta de 40% din depozitele de peste 100.000 de euro este temporar "inghetata" pentru asigurarea lichiditatilor. Intr-o scurta perioada, suma respectiva va fi eliberata clientilor, cu dobanzile aferente si cu un surplus de 10%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii