BANCI | Stirea Zilei

Banca Angliei ar fi vrut sa scada dobanda cu peste doua puncte, dar i-a fost frica de reactia pietei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-19 16:49

Banca Angliei ar fi vrut sa scada, la inceputul acestei luni, dobanda de referinta cu doua puncte sau chiar mai mult, insa i-a fost frica de faptul ca o scadere atat de puternica va transmite in piata un mesaj de neincredere, releva minuta intalnirii comitetului de politica monetara din 6 noiembrie, publicata astazi de Banca Angliei. (Vezi minuta in documentul atasat)

Membrii comitetului au decis, in unanimitate, sa scada dobanda cu cu 1,5 puncte procentuale pana la 3%, ceea ce a reprezentat cea mai mare scadere de dobanda de dupa 1997.

Decizia de scadere abrupta a dobanzii a fost luata cu scopul de a revigora economia care se indreapta cu pasi repezi spre recesiune, in conditiile in care tinta de inflatia a fost revizuita cu mult in jos.

Minuta releva faptul ca membrii comitetului au revizuit atat de mult in jos proiectia de inflatie incat ar fi fost nevoie de o scadere a dobanzii de doua puncte sau chiar mai mult pentru a preveni o scadere prea abrupta a inflatiei, cu mult sub tinta pe termen scurt.

Cu toate acestea Banca Angliei a scazut dobanda cu doar 1,5 puncte intrucat bancherii au fost ingrijorati de semnalul negativ pe care l-ar fi dat o scadere atat de abrupta a dobanzii.

"O surpriza prea mare ar expune la riscuri prea mari tinta de inflatie in conditiile in care lira s-ar fi depreciat excesiv", se arata in minuta. "Exista un risc ca o astfel de masura sa fie interpretata gresit ca o schimbare a functiei de reactie a Comitetului, ceea ce ar afecta credibilitatea tintei", arata minuta.

In luna octombrie, rata inflatiei din Marea Britanie a inregistrat cea mai puternica scadere din ultimii 11 ani, economia inregistrand insa o usoara tendinta de scadere. Seful bancii centrale a Angliei a declarat saptamana trecuta ca Marea Britanie se va confrunta cu o recesiune, banca centrala fiind gata sa reduca dobanda de referinta pentru ca Marea Britanie sa respecte estimarile de inflatie si in acelasi timp sa aiba crestere economica.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii