BANCI | Stirea Zilei

ATE Bank este salvata de UE prin impunerea unui plan de restructurare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-23 15:25

Comisia Europeana (CE) a aprobat un plan de restructurare a Agricultural Bank of Greece (ATE Bank), prezenta si in Romania, in conformitate cu reglementarile referitoare la ajutoarele de stat, considerand ca planul are capacitatea sa refaca viabilitatea pe termen lung a bancii, anunta Comisia intr-un comunicat de presa.

Planul prevede, intre alte masuri, recapitalizarea bancii cu fonduri de stat de pana la 1,14 miliarde de euro.

ATE Bank s-a angajat la randul ei sa isi reduca activele cu 25% in perioada de restructurare si sa isi imbunatateasca eficienta.

"Planul de restructurare a ATE Bank contine masurile necesare pentru eliminarea vulnerabilitatilor bancii si nu afecteaza concurenta. Demonstreaza ca banca isi poate imbunatati profitabilitatea prin concentrarea pe activitatile de baza, cresterea eficientei si adaptarea la practici de afaceri adecvate", a declarat Joaquin Almunia, vicepresedinte al Comisiei, insarcinat cu politica in domeniul concurentei.

CE a conchis ca planul de restructurare propus de partea elena in aprilie va permite revenirea ATE Bank la viabilitate financiara pe termen lung.

In plus, planul include suficiente masuri prin care proprietarii bancii vor contribui intr-o proportie adecvata la costul restructurarii, astfel incat concurenta sa nu fie afectata de implicarea statului.

Planul a fost analizat in contextul programului international de asistenta financiara acordat Greciei de FMI, Banca Centrala Europeana (BCE) si UE, in care autoritatile de la Atena si-au reafirmat angajamentul de a aplica planul de restructurare a ATE Bank.

ATE Bank a primit capital de stat de 675 milioane de euro in 2009, in cadrul masurilor de sprijin destinate institutiilor financiare elene. Banca a beneficiat si de garantii de stat si de imprumuturi sub forma de obligatiuni.

In aprilie 2011, banca a anuntat o majorare de capital de 1,25 miliarde de euro, din care pana la 1,14 miliarde euro vor fi furnizate de statul elen, iar minim 115 milioane de euro de catre investitori.

ATE Bank este al cincilea mare grup bancar din Grecia, cu active de circa 30 de miliarde de euro la sfarsitul anului trecut si o cota de piata de aproximativ 6% in functie de active.

ATE Bank a avut anul trecut pierderi de 438 milioane de euro, comparativ cu un rezultat negativ de 452 milioane de euro in anul precedent.

Grupul controleaza 74,12% din actiunile ATE Bank Romania, un alt actionar important fiind International Finance Corporation, membra a grupului Bancii Mondiale, cu 15% din capitalul social al bancii.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii