ASIGURARI | Ultima Ora

ASF a aprobat normele de aplicare a Standardelor Internationale de Raportare Financiara de catre firmele de asigurari si de vanzare electronica a contractelor de asigurare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-08-12 16:16

Decizii adoptate de către Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

"În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat proiectul de Normă privind aplicarea Standardelor Internaționale de Raportare Financiară de către societățile de asigurare, asigurare-reasigurare și de reasigurare.

Proiectul va fi supus unui proces de consultare publică timp de 10 zile pe www.asfromania.ro.

Consiliul ASF a discutat necesitatea armonizării cadrului aplicat în materia transferului societăţilor de pe piaţa RASDAQ pe piaţa valorilor mobiliare necotate şi a hotărât admiterea pe ATS a emitenţilor aflaţi sub incidenţa Legii nr. 151/2014 care se află în procedură de insolvenţă sau reorganizare judiciară.

A fost, de asemenea, aprobată Norma privind comercializarea prin mijloace electronice a contractelor de asigurare, care include observaţiile transmise pe perioada în care proiectul s-a aflat în consultare publică.

Consiliul ASF a audiat şi o informare privind îndeplinirea măsurilor dispuse în sarcina entităților din sistemul de pensii private în perioada 01.07.2014 - 30.06.2015. A fost constatată o implementare corespunzătoare a activităţilor de remediere rezultate din acţiunile de supraveghere şi control, având drept rezultat şi o îmbunătăţire a activităţilor acestor societăţi.

În cadrul şedinţei a fost aprobată numirea unor persoane în poziţii cheie şi de conducere în structura unor societăţi de asigurare şi brokeri (preşedinte al directoratului, membru în consiliul de administraţie, director general, director executiv), fiind validate şi modificări ale actelor constitutive a patru brokeri (majorare a capitalului social, cesiune de acţiuni/nou acţionar semnificativ).

A fost aprobată solicitarea societății SIF Oltenia S.A. de avizare a modificărilor intervenite în cuprinsul reglementărilor interne ale societății.

De asemenea, a fost aprobată solicitarea Franklin Templeton Investment Management Ltd United Kingdom – Sucursala Bucureşti (FTIML) de avizare a modificării intervenite în documentele avute în vedere la momentul înregistrării (diminuare a capitalului social).

A fost aprobată eliberarea Certificatelor de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru produsele structurate emise de ERSTE Group Bank AG şi SSIF Broker S.A. Cluj Napoca.

A fost, de asemenea, aprobat prospectul proporţionat aferent emisiunii de noi acţiuni în vederea majorării capitalului social al societăţii TUŞNAD S.A. Băile Tuşnad.

A fost aprobată cererea de admitere la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de SIBEX a acţiunilor emise de societatea COMBGORJ S.A. Târgu Jiu.

Totodată, au fost aprobate retragerea de la tranzacţionare şi radierea din evidenţele ASF a acţiunilor societăţilor BEGA MINERALE INDUSTRIALE S.A. Timișoara, COMPANIA DE REMORCARE MARITIMĂ COREMAR S.A. Constanța, HEBE S.A. Sângeorz Băi, PROTAN S.A. București, SAMUS MEX S.A. Dej, FORAJ București S.A.

Consiliul ASF a avizat Unicredit Țiriac Bank S.A. ca depozitar al activelor fondurilor de pensii administrate privat.

Au fost propuşi pentru avizare 9 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 4 agenţi de marketing. 

În cadrul şedinţei au fost audiate rapoarte referitoare la acţiuni de supraveghere şi control, fiind aprobată sancţionarea unor persoane şi societăţi pentru nerespectarea dispoziţiilor Legii nr. 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe Piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii