BANCI | Stirea Zilei

Antreneaza-te si actioneaza pentru o lume mai buna cu Citizen Act

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-10-13 20:55

BRD-Groupe Société Générale lansează în România cea de-a cincea ediţie a Citizen Act, un business game pe teme de responsabilitate socială organizat de Grupul Société Générale, la care participă în mod tradiţional numeroase universităţi din ţări din Europa, Africa, bazinul Marii Mediterane, America de Nord şi Asia.

Pentru a participa la Citizen Act, studenţii trebuie să formeze echipe de câte trei membri aparţinând aceleiaşi facultăţi. Împreună, ei vor concepe un proiect bancar care să aibă în centrul său responsabilitatea socială şi de mediu.

Termenul-limită de înscriere este 5 decembrie 2010.

Etapele proiectului sunt următoarele:

 Înscrierea : Pentru a se înscrie, studenţii trebuie să completeze un formular de participare, până pe 5 decembrie, accesibil pe site-ul www.citizenact.com.

Alături de formular, echipele trebuie să trimită organizatorilor proiectul lor sub forma unei prezentari PowerPoint, de maximum 4 slide-uri. Această prezentare va reprezenta schiţa proiectului de CSR pe care îl va realiza ulterior echipa.

 Opening Meeting. 45 dintre echipele înscrise în competiţia internaţională, selectate de un juriu, vor participa la evenimentul de lansare a competiţiei, în luna februarie 2011, la Paris.Timp de o zi, 135 de studenţi din toată lumea îi vor întâlni pe experţii în CSR ai Société Générale şi vor participa la workshopuri despre “cum să construieşti un business plan” sau “cum să foloseşti reţelele sociale pentru promovarea proiectului”.

 Dezvoltarea proiectului. Echipele selectate, susţinute de mentori din BRD şi Société Générale, îşi vor dezvolta proiectul şi îl vor comunica creativ cu ajutorul unui wikiblog, pus la dispoziţie de organizatori.

 Finala. 10 echipe din toata lumea vor intra în finală şi îşi vor prezenta proiectele în faţa unui juriu, în cadrul unui eveniment ce va avea loc la Paris, în luna aprilie 2011. Vor fi alese 3 echipe câştigătoare care vor primi ca premii excursii în valoare de 5.000 EUR, 3.000 EUR şi respectiv 2.000 EUR. Angajaţii Grupului Société Générale vor acorda, prin vot, un premiu special în valoare de 2.000 EUR.

La ediţia de anul trecut a concursului s-au înscris 181 de echipe din 24 de ţări. Din România au participat la concurs 33 de echipe reprezentând 10 universităţi, 3 echipe fiind selectate pentru Opening Meeting.

„În actuala ediţie a Citizen Act se pune un accent mult mai mare pe componenta de formare a studenţilor. Citizen Act este înainte de toate un curs aplicat despre responsabilitatea socială a companiilor. Studenţii vor avea la dispoziţie cursuri e-learning, workshopuri, mentori din BRD şi din Société Générale care îi vor ajuta să construiască proiecte cât mai realiste şi să le comunice cât mai eficient. Ediţiile trecute ne-au învăţat că ideile originale şi inovatoare trebuie însoţite de un business plan realist, iar pentru asta suntem alături de concurenţi oferindu-le resurse informaţionale şi mentori care să îi ghideze”, a spus Adela Jansen, Directorul Executiv de Resurse Umane al BRD – Groupe Société Générale.

Grupul Société Générale este parte în mai multe tratate internaţionale relevante în domeniul responsabilităţii sociale corporative: Grupul Wolfsberg (asociaţia de luptă împotriva spălării banilor), Global Compact, Carbon Disclosure Project (inventar al acţiunilor celor mai mari 500 de companii din lume în raport cu schimbarea climatică), Equator Principles (pact semnat de cele mai importante 50 de bănci din lume, care are în vedere integrarea impactului social şi de mediu în proiectele de finanţare în valoare de peste 10 mil. USD).

La rândul său, BRD se aliniaza practicilor de responsabilitate corporativa ale Grupului Societe Generale, atât în domeniul finanţărilor, protecţiei mediului sau al implicării în comunitate.

Pentru mai multe detalii despre regulamentul şi calendarul Citizen Act, accesaţi www.citizenact.com

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii