BANCI | Ultima Ora

Andreas Treichl, Erste Bank: Nu e nevoie de mai multe restructurari la BCR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-02-28 16:19

Andreas Treichl, presedintele Erste Bank, spune ca la BCR nu se vor face mai multe taieri de personal si reduceri de unitati decat cele planificate la finalul anului precedent, in ciuda pierderilor masive, de 1,23 miliarde lei, inregistrate in 2012.

El s-a declarat in continuare increzator ca BCR va reveni pe profit inca din 2013.

"Nu. Nu vedem absolut niciun motiv pentru care ar trebui să modificăm programul anunţat. Nimic nu va fi modificat în această privinţă (...) Majoritatea costurilor de restructurare au fost înregistrate în 2012. Aţi văzut deja efectele programului de eficientizare. Efectul net se va vedea mai bine în 2013", a spus Treichl la conferinta de presa in care s-au prezentat rezultatele grupului austriac.

BCR a anuntat ca va concedia 1.600 de angajati in urmatoarele 12-18 luni si va inchide 62 de unitati, ca parte a unui proces de restructuare mult mai amplu, ce prevede eficientizarea activitatii, cu scopul revenirii pe profit.

Treichl a mai spus ca apreciaza determinarea autoritatilor romane de a demara mult-intarziatele proiecte de infrastructura, precum constructia de autostrazi. „Declaratiile premierului Ponta din ultimul timp arata multa determinare in demararea proiectelor de infrastructura, ceea ce ne face increzatori in perspectivele de crestere a economiei romanesti”, a spus Treichl.

Premierul a spus că nu va mai candida la următoarele alegeri parlamentare din 2016 dacă autostrada Comarnic-Braşov nu va fi terminată până atunci.

Treichl s-a intalnit recent atat cu premierul Ponta cat si cu presedintele Basescu.

Seful Erste a precizat ca banca austriaca ramane foarte interesata in cofinantarea marilor proiecte de infrastructura, precum si a proiectelor cu fonduri europene.

Treichl: Romania poate fi un fel de Real Madrid

Treichl considera ca Romania are in continuare un mare potential de dezvoltare si poate fi al doilea cel mai puternic stat din Europa de Est. „Puteti fi un fel de Real Madrid, daca admitem ca Polonia este Barcelona. Aveti toate conditiile pentru a ajunge pe locul doi, tot ce trebuie sa faceti este sa le exploatati”, a spus Treichl.

Relansarea economiei tarii depinde in mare masura de punerea in aplicare a marilor proiecte de infrastructura si de cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, a adaugat el. Erste si BCR raman puternic implicate in Romania, pe termen lung, gata sa contribuie la finantarea lucrarilor pe care statul urmeaza sa le initieze, a mai spus seful Erste.

In ceea ce priveste noua strategie de creditare a bancilor, aceasta se va manifesta în primul rând pe partea de infrastructură, urmând să fie remarcată ulterior în zona corporate şi, cu o oarecare întârziere, pe partea de consum.

"Odată cu revenirea pe creştere, veniturile populaţiei vor urca şi creditele de consum vor creşte şi ele. Deci direcţia ar fi infrastructură, apoi corporate, apoi retail", a adaugat seful Erste Bank.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii