BANCI | Stirea Zilei

AGA BRD a stabilit un dividend brut de 0,17957 lei/actiune

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-04-14 16:21

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) BRD - Groupe Société Générale s-a reunit pe 14 aprilie 2011, la hotelul Crowne Plaza, pentru două şedinţe: Ordinară şi Extraordinară. Conform convocatorului, la Adunarea Generală Ordinară şi la cea Extraordinară au fost îndreptăţite să participe şi să voteze persoanele având calitatea de acţionar la data de referinţă de 5 aprilie 2011.

La şedinţă au fost prezenţi acţionari reprezentând 83,78 % din capitalul social al băncii.

Şedinţele AGA au fost conduse de Preşedintele Consiliului de Administraţie al BRD, Guy Poupet.
AGA Ordinară a dezbătut şi aprobat situaţiile financiare ale băncii pe anul 2010 (individuale, întocmite conform standardelor româneşti de contabilitate, precum şi individuale şi consolidate, întocmite în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară), pe baza rapoartelor prezentate de Consiliul de Administraţie şi a opiniilor auditorului financiar al băncii, compania Deloite Audit SRL.

AGA Ordinară a aprobat repartizarea profitului net şi fixarea dividendului pe anul 2010 (dividendul brut este de 0,17957 lei/acţiune). Plata dividendelor va începe în termen de maximum 2 luni de la data Adunării Generale, conform Hotărârii AGA. Conform Hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor, sunt îndreptăţiţi să încaseze dividende aferente anului 2010 acţionarii înregistraţi în Registrul Acţionarilor la data de 3 mai 2011.

AGA Ordinară a avut pe ordinea de zi şi a aprobat reînnoirea mandatelor de administrator ale domnilor Petre Bunescu, Sorin-Mihai Popa, Didier Alix, Jean-Louis Mattei, Bogdan Baltazar, Dumitru Popescu, Sorin Marian Coclitu şi Ioan Cuzman, precum şi numirea în calitate de administratori a doamnei Anne Marion-Bouchacourt şi a domnului Bernardo Sanchez Incera.

De asemenea, s-au discutat şi aprobat: descărcarea de gestiune a administratorilor BRD pentru exerciţiul financiar al anului 2010, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2011 şi programul de activitate pe exerciţiul financiar al anului 2011, remuneraţiile cuvenite administratorilor neexecutivi pentru exerciţiul financiar al anului 2011, limitele generale pentru remuneraţiile suplimentare ale administratorilor şi directorilor, precum şi numirea auditorului financiar al băncii pentru anul 2011, societatea Deloitte Audit SRL şi stabilirea duratei contractului de audit financiar.

AGA Extraordinară a avut pe ordinea de zi şi a aprobat modificarea si completarea Actului Constitutiv al Bancii, precum şi împuternicirea domnului Guy Marie Charles Poupet, Preşedinte - Director General al băncii, de a semna Actul adiţional şi forma actualizată a Actului Constitutiv. De asemenea, AGA Extraordinară a aprobat realizarea unor emisiuni de obligaţiuni în perioada 2011-2012, într-un plafon maxim de 600 de milioane EUR sau echivalent în lei sau altă valută, precum şi stabilirea datei de 3 mai 2011 ca dată de înregistrare, conform articolului 238 din Legea 297/2004 privind piaţa de capital.

Raportul anual care conţine situaţiile financiare ale anului 2010 aprobate de Adunarea Generală a Acţionarilor a fost transmis astăzi la CNVM şi la Bursa de Valori Bucureşti, conform calendarului de comunicare financiară făcut public la începutul anului, şi este disponibil pentru public şi investitori pe site-ul web al băncii - www.brd.ro. Tot începând de astăzi, copii ale raportului vor putea fi obţinute, la cerere, gratuit, şi de la sediul central al BRD - Groupe Société Générale, situat în Bulevardul Ion Mihalache nr. 1-7, sector 1, Bucureşti.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii