BURSA | Stirea Zilei

Actiunile Bancii Transilvania s-au prabusit sub valoarea nominala de 1 leu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-23 11:00

Actiunile Bancii Transilvania s-au prabusit vineri dimineata la Bursa din Bucuresti cu 8,54%, sub valoarea nominala de 1 leu, pana la 0,91 lei. Si actiunile BRD au avut aceeasi tendinta, fiind in prezent in scadere cu 6,94%, pana la valaorea de 6.7000 lei pentru o actiune.

Actiunile Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, au inregistrat o scadere mai mica, de 2,89%.

Piata bursiera continua sa cada puternic pe fondul incertitudinilor de pe plan international, indicele BET inregistrand o depreciere de 4,18%.

Este pentru prima data de la listarea Bancii Transilvania la Bursa, in 1997, cand actiunile acesteia scad sub valoarea nominala.

Consecinta? Banca va putea foarte greu sa se mai finanteze de pe Bursa, prin majorari de capital cu aporturi de numerar din partea actionarilor bancii sau prin distribuirea de actiuni gratuite.

De altfel, Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania, a declarat ca in actualele conditii de piata se va renunta la capitalizarea profiturilor si la distribuirea de actiuni gratuite.

Cum Banca Transilvania nu are in spate un grup financiar international pentru a obtine mai usor finantari, aceasta va trebui sa recurga la alte metode de atragere a fondurilor pentru acordarea de credite: din depozitele atrase de la clienti sau prin finantari de la institutii financiare internationale sau bancile centrale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii