BURSA | Stirea Zilei

Actiunile Bancii Transilvania s-au prabusit cu 58%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-07 19:02

Actiunile Bancii Transilvania au revenit astazi la Bursa, dupa o absenta de aproape trei luni, inregistrand o prabusire de 58%, pana la 1 leu si 10 bani pe actiune, mai mult decat se asteptau analistii pietei de capital.

Devalorizarea actiunilor Bancii Transilvania a determinat si o scadere record a indicelui general al pietei, care a consemnat o scadere record de 12,29%.

Titlurile Bancii Transilvania au suferit o depreciere peste cea înregistrată de indicele BET în intervalul în care acţiunile băncii au lipsit de la tranzacţionare.

Acţiunile Băncii Transilvania au fost suspendate de la tranzacţionare din 12 septembrie, pentru consolidarea valorii nominale a acţiunii, de la 10 bani la 1 leu, ceea ce înseamnă că, in momentul reluarii tranzactiilor, acţiunea valora 2 lei şi 62 de bani.

În perioada în care au lipsit de la tranzacţionare, titlurile băncii au fost ferite de pierderile înregistrate de piaţă şi practic şi-au păstrat valoarea. În acest interval, indicele general BET a coborât cu peste 42%, aceasta fiind şi corecţia teoretică pe care jucăturii din piaţă se aşteaptau să o înregistreze acţiunile Băncii Transilvania. Preţul potenţial teoretic a umei actiuni a fost anticipat sa scada la 1 leu şi 52 de bani, insa dupa cum s-a vazut, deprecierea a fost mai mare.

Scăderea puternică a acţiunilor Băncii Transilvania au influenţat semnificativ indicii pieţei bucureştene, unde banca are o pondere semnificativă. De mai multe ori pe parcursul zilei, indicele BET a depăşit şi nivelul de alertă de 12 procente iar şedinţa putea fi oprită. Cu toate acestea tranzacţiile s-au desfăşurat fără întreruperi mai ales că vinovată de acestă cădere era o singura acţiune, şi anume Banca Transilvania.

Aceasta a dominat categoric şi lichiditatea cu peste 12 mil de lei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii