BURSA | Analiza

Actiunile Bancii Transilvania s-au depreciat cu 55% in prima saptamana de tranzactionare la Bursa din 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-11 17:20

Sectorul bancar a atras schimburi de 29,47 milioane lei - 47% din rulajul cu acţiuni din ultima săptămână la Bursă, în urma schimburilor intense cu acţiuni Banca Transilvania (TLV), care au generat în doar trei zile 36% din rulajul săptămânal al Bursei, pe secţiunea titluri de capital. Actiunile Bancii Transilvania s-au depreciat cu 55% pe parcursul saptamanii trecute.

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au revenit în şedinţa de miercuri la tranzacţionare, fiind suspendate din 15 septembrie, pentru operarea unei majorări de capital social şi consolidarea valorii nominale.

În prima zi de tranzacţionare a existat o presiune puternică la vânzare, preţul prăbuşindu-se în mod real cu 58%, de la nivelul de 2,62 lei cât ar fi trebuit să valoreze o acţiune TLV după consolidarea valorii nominale, la 1,10 lei/acţiune.

Totuşi, începând de joi, acţiunile băncii au revenit, iar ultimul preţ din şedinţa de vineri a fost de 1,19 lei/unitate, iar lichiditatea a însumat în cele trei şedinţe la 22,17 milioane lei, prima din piaţă în intervalul analizat.

"Era de aşteptat ca preţul să scadă atât de mult pentru că a fost o perioadă destul de lungă în care acţiunile TLV au fost blocate, timp în care au fost vânzări destul de puternice", a spus Darie Moldovan, agent de bursă la Broker Cluj.

În intervalul în care acţiunile TLV au fost suspendate, piaţa a scăzut pe ansamblu cu aproape 45%, iar indicele BET-FI a pierdut circa 56%. În schimb, indicele BET avea o scădere mult mai mică, de 38%, tocmai pentru că acţiunile Băncii Transilvania au fost luate în calcul cu o variaţie de 0%.

"Trebuie să ţinem cont că indicele BET a fost şi el influenţat de suspendarea acţiunilor Băncii Transilvania (TLV), deoarece era calculat pe baza unei variaţii zero a titlurilor TLV. Faţă de celelalte acţiuni, faţă de indicele BET-FI spre exemplu, acţiunile TLV au scăzut cam în aceaşi măsură", a explicat pentru NewsIn Darie Moldovan.

În schimb, titlurile BRD SocGen (BRD) au stagnat la cotaţia de 8,25 lei/acţiune, şi au atras a treia lichiditate din piaţă, de aproape 5 milioane lei.

Acţiunile Erste Bank (EBS), tranzacţionate la secţiunea Internaţională a BVB, au consemnat un rulaj de 2,21 milioane lei şi s-au apreciat cu 9,40%, la 64 lei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii