BANCI | Stirea Zilei

Actionarii Bancpost au aprobat majorarea capitalului social cu 297,5 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-18 19:09

Acţionarii Bancpost, controlată de grupul financiar elen EFG Eurobank, au aprobat luni majorarea capitalului social cu 216,4 milioane lei, banca cerând suplimentar încă 81,14 milioane lei din prime de emisiune, a declarat luni, pentru NewsIn, Ilie Gabriela, reprezentant al SIF Oltenia.

"A fost aprobată majorarea de capital aşa cum era trecută în convocator (VEZI CONVOCATORUL IN DOCUMENTUL ATASAT) şi în completările aferente, mai exact inclusiv prin capitalizarea primelor de emisiune. Totodată, s-a aprobat şi înlocuirea unuia dintre membrii Consiliului de Administraţie. A fost o propunere din partea acţionarului grec, în urma unei demisii", a spus Ilie, director al departamentului de management - logistică din cadrul SIF Oltenia.

Astfel, acţionarii Bancpost au decis majorarea capitalului social cu 297,5 milioane lei, prin conversia unor credite de la banca-mamă, prin aporturi de numerar din partea acţionarilor şi prin capitalizarea primelor de emisiune, de 81,14 milioane lei.

Capitalul social va fi majorat în urma deciziei de luni din Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la 662,23 milioane lei în prezent până la cel mult 959,72 milioane lei.

Majorarea se va face prin emisiunea a 540.909.100 noi acţiuni nominative ordinare, în formă dematerializată, cu valoarea nominală de 0,4 lei/acţiune, la care se adaugă o primă de emisiune de 0,15 lei/acţiune.

Acţiunile emise vor fi oferite în primul rând spre subscriere acţionarilor deja existenţi ai băncii la data de 18 mai, proporţional cu numărul de acţiuni pe care aceştia le deţin la data menţionată.

Astfel, fracţiunile din acţiuni egale sau care depăşesc 0,5 se rotunjesc devenind o acţiune, iar cele sub 0,5 nu se iau în considerare.

Totodată, perioada de exercitare a dreptului de preferinţă al acţionarilor va fi de o lună, din ziua publicării deciziei în Monitorul Oficial, iar, la trei zile după expirarea termenului, Consiliul de Administraţie va decide oferirea spre subscriere a acţiunilor rămase nesubscrise la acelaşi preţ - de 0,55 lei/acţiune - către acţionarii care şi-au exercitat deja dreptul de preferinţă.

Majorarea de capital va fi a doua realizată pe parcursul acestui an, după ce, la finalul lunii ianuarie, acţionarii băncii au aprobat majorarea capitalului social cu 214 milioane lei prin emiterea de 535 milioane de acţiuni noi, la un preţ de subscriere de 0,74 lei/unitate.

Şi la finalul lunii ianuarie, acţionarii au aprobat o infuzie suplimentară la capital de 181,9 milioane lei din prime de emisiune.

Bancpost este controlată de grupul elen EFG Eurobank, care deţine 84,73% din capitalul social, în vreme ce patru societăţi de investiţii financiare (SIF) deţin cumulat aproape 14% din acţiunile băncii.

EFG Eurobank a obţinut anul trecut din afacerile din România un profit net de 27,3 milioane euro, în scădere cu 5,9% faţă de anul precedent, iar valoarea totală a activelor a avansat la 6,02 miliarde euro, de la 4,8 miliarde euro în decembrie 2007.

Nivelul creditelor a crescut anul trecut cu 27,5%, la 3,95 miliarde euro, în timp ce depozitele au sporit într-un ritm mult mai susţinut, de 72,6%, până la 2,42 miliarde euro.

Reţeaua EFG Eurobank din România a ajuns la 293 de unităţi la finalul anului trecut.

EFG Eurobank este prezentă pe piaţa din România, pe lângă Bancpost, prin EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance România, EFG Eurobank Securities România, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurări Generale şi prin EFG Eurolife Asigurări de Viaţă.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii