TEHNOLOGII BANCARE | Opinie

Acel moment cand clientii unei banci se declara impresionati de serviciile acesteia

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-02-04 13:35

Sunt rare momentele, cu exceptia zilelor in care li se aproba un credit, cand oamenii se declara bucurosi de relatia lor cu bancile, care altfel sunt permanent asaltate de criticile si de asteptarile tot mai ridicate cu privire la diversele probleme cu care se confrunta.

“Acel moment când folosesti BT Pay în Bucuresti (unde nu prea are lumea BT). Tipului de la Starbucks Băneasa i-a picat fața!”, si-a exprimat entuziasmul un client al Bancii Transilvania (BT), pe pagina Facebook a bancii, fata de utilizarea unui nou serviciu, de plati cu telefonul mobil, lansat zilele trecute, in premiera pe piata bancara romaneasca.

Folosirea telefonului, in locul cardului, pentru a plati cumparaturile la magazin sau restaurant, le ofera oamenilor nu doar satisfactia de a-i impresiona pe casierii sau chelnerii care inca n-au aflat de aceasta posibilitate, ci si mandria de a folosi o aplicatie noua, precum si confortul de a nu mai scoate cardul din portofel, intrucat telefonul ti-e mai tot timpul in mana.

Fireste ca au existat si “acele momente” cand platile nu au mers la unii clienti BT, din diverse motive, ceea ce este normal, pentru ceva nou si care impune anumite conditii, precum detinerea unui telefon destul de nou, cu Android in versiunea minim 5.0 si dotat cu NFC.

Au fost si destule plangeri ca aplicatia BT Pay nu poate fi descarcata decat de cei care au cont Google de Romania.

Nemultumiti au fost si antreprenorii cu carduri business, care nu se pot inregistra in noua aplicatie BT Pay.

Dar poate ca cei mai frustrati sunt utilizatorii de iPhone, care pot sa-si descarce aplicatia BT Pay, dar nu pot plati cu ea, din simplul motiv ca Apple nu permite utilizarea NFC.

Ei au insa o alternativa: lipirea unui sticker (un card minuscul) pe telefon, dar care pe langa faptul ca e inestetic si probabil incomod, mai si costa 15 lei pe an, spre deosebire de aplicatia BT Pay, care e gratuita.

Asa incat unii utilizatori de iPhone se arata dispusi chiar sa treaca la un telefon cu Android, de dragul aplicatiei BT Pay:

“Am folosit stick-ul pana acum dar din cauza aplicatiei trec de la iOS la Android....deci va dati seama ce impact are ?”.

Un must have

Poate ca nu multi utilizatori de iPhone vor renunta la el doar pentru a plati cu BT Pay, mai degraba isi vor lipi pe el un stick, dar cu siguranta ca Banca Transilvania a reusit sa castige simpatia multor clienti si potentiali clienti cu aceasta aplicatie. Care, apropo, dupa cum au observat multi, este asteptata de ceva timp in Romania, ea fiind deja prezenta in multe tari din regiune.

Ramane de vazut cat de repede se vor misca si alte banci pentru a-si lansa propriile aplicatii de plati cu telefonul mobil.

Pentru ca reactiile clientilor BT fata de aplicatia BT Pay arata ca s-ar putea ca aceasta sa reprezinte un standard de servicii financiare si in Romania. Un must have, cum se spune.

Ba chiar simpla plata cu telefonul, datorita utilitatii sale, s-ar putea dovedi un serviciu mult mai important decat orice alta aplicatie cu diverse functii mai mult sau mai putin folositoare, dospita acum de alte banci sau firme fintech.

Alte functii ale BT Play

Aplicatia BT are si alte functii, nu doar de plata, precum transferuri de bani instant catre un alt client BT, pe baza unui numar de telefon al altui client care si-a instalat aplicatia BT Pay. Transferul este gratuit.

Poti, de asemenea,  sa transferi bani intre conturile personale, de exemplu de pe cardul de debit pe cel de credit sau in depozit si invers.

Singurul comision este pentru transfurile de bani de pe cardul de credit pe cardul de debit: 2%, minim 2,5 lei din suma.

De asemenea, in aplicatie poti sa vezi cati bani mai ai pe cardul de debit sau pe cel de credit, poti sa verifici istoricul tranzactiilor si primesti ofertele pentru plata cu cardul de credit de la magazinele partenere ale bancii, in cadrul programului de loialitate Star.

Taguri: comision POS  Calculatordecredite.ro  plati  Noua Casa  

Comentarii

Gigi
Pe iOS nu plata Contactless...
"precum detinerea unui telefon destul de nou, cu Android in versiunea minim 5.0 sau iOS minim 9.0 si dotat cu NFC" Pe iOS nu functioneaza plata Contactless cu telefonul, POS urile din Ro nu sunt compatibile (Apple nu a integrat ambele sisteme NFC,radio si magnetic, in telefoanele lor, asa cum are Samsung spre exemplu) iar iOS nu da voie tertilor sa utilizeze NFC. Asa ca fiti atenti ce declarati ca vor fi multi berbeci cu iPhone care vor incerca sistemul si se vor face de ras in fata casierului. In prezent daca vrei plata contactless cu tel la orice POS contactless trebuie NEAPARAT Android. Bafta



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?

Bancile nu ar trebui sa transfere clientilor intreaga responsabilitate pentru fraudele online, ci sa-si asume o parte din vina, mai ales daca permit transferuri catre platforme de criptomonede (site-uri, aplicatii. portofele electronice) cunoscute ca fiind fraude sau care sunt detalii

Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

 



 

Ultimele Comentarii