BANCI | Ultima Ora

10 banci au fost selectate pentru programul Mihail Kogalniceanu pentru IMM

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-08-26 11:41

Instituţiile de credit selectate în cadrul programului „Mihail Kogălniceanu pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii” aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr.60/2011, sunt Alpha Bank, Banca Comercială Carpatica, Banca Transilvania, Bancpost, BRD Groupe Societe Generale, CEC BANK, Garanti Bank, OTP Bank România, Pro Credit Bank si Unicredit Tiriac Bank, a anuntat AIPPIMM (Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii).

Incepind cu data de 9 Septembrie 2011 incep inscrierile in cadrul Programului Mihail Kogalniceanu pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

Formularul de inscriere va fi activ pe site-ul www.aippimm.ro sau direct pe linkul: http://programenationale2011.aippimm.ro/ incepind cu 09.09.2011 ora 10.00.

A aparut in Monitorul oficial nr.596/23.08.2011 Ordinul nr.2325/2445/22.08.2011 pentru aprobarea Conventiei de colaborare dintre Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Institutia de credit partenera in cadrul Programului Mihail Kogalniceanu pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

Dumitru Nancu, vicepreşedintele AIPPIMM, a declarat că primul pas pentru accesarea creditelor este depunerea aplicaţiilor de către IMM-uri pe site-ul agenţiei, disponibil începând cu 9 septembrie. După această etapă, urmează verificarea eligibilităţii firmei, notificarea băncii şi a solicitantului, după care firma poate să solicite creditul.

Dumitru Nancu se aşteaptă ca în jur de 4.000 de firme să beneficieze, în acest an, de programul "Cardul Kogălniceanu", urmând ca până în 2013, numărul total al firmelor să ajungă la 30.000.

Programul "Cardul Kogălniceanu" le va permite întreprinderilor mici şi mijlocii să contracteze credite bancare în valoare de până la 125.000 lei pe an. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor IMM-uri (FNGCIMM) va garanta, în numele şi în contul statului, creditele ce urmează să fie contractate de întreprinderile mici şi mijlocii. Garanţia statului va acoperi maximum 80% din valoarea creditului solicitat, exclusiv dobânzi, comisioane şi alte speze datorate de beneficiar instituţiei de credit, însă nu va trece de 100.000 de lei.

Dobânda va fi subvenţionată în proporţie de 70%, în limita a 6,5% pe an.

Bugetul alocat acestui program, în acest an, se ridică la 24 milioane lei pentru subvenţionarea dobânzii şi la 400 milioane lei pentru garantarea creditelor.

Condițiile pentru accesarea acestui program sunt:

• societatea comercială să aibă minim doi ani de funcționare;
• să nu fie în procedură de insolvență;
• să prezinte garanții colaterale de până la 40%, celelalte de 80% fiind asigurate prin garanții de stat;
• să nu fie în dificultate conform directivelor europene;
• să nu fie emisă o decizie de recuperare a ajutorului de stat;
• să nu se afle în litigiu cu Ministerul de Finanțe sau cu Ministerul Economiei sau cu instituția de credit unde dorește să ia un credit;
• să nu figureze cu credite restante în centrala riscurilor bancare;
• să nu figureze cu incidente majore cu cecuri și bilete la ordin în centrala incidentelor de plăți.

Cristian Haiduc, Președintele Agenției pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, a explicat că programul va avea la bază o aplicație electronică aflată pe site-ul Agenției, www.aippimm.ro. Acesta a subliniat că IMM-urile vor avea un acces simplu, rapid, transparent și vor putea să observe în fiecare minut pe ce poziție se află, care sunt problemele și ce acte trebuie depuse.

„Întreprinzătorul va intra pe aplicația care este pe site-ul A.I.P.P.I.M.M., www.aippimm.ro, care va fi deschisă după ce se vor publica normele de aplicare și se vor selecta băncile care vor dori să intre în acest program, va completa formularele necesare, se va adresa băncii cu care dorește să lucreze, unde are cont deschis, banca îi va evalua cererea pentru credit, îi va înmâna Fondului Național de Garantare pentru garanții, Fondul Național își va da acordul iar în final IMM-ul va primi acel credit. Va trebui să facă o raportare în ceea ce privește ajutorul de minimis, după care va începe să acceseze această linie de credit” a explicat Cristian Haiduc.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii