BANCI | Stirea Zilei

Volksbank renunta la comisionul de rezerva minima obligatorie aferent creditelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-13 08:51

Volksbank România a decis să elimine comisionul de rezervă minimă obligatorie, pe care îl aplica pentru împrumuturi în cazul a aproximativ 14.000 de clienţi, a anunţat marţi banca.

"Începând cu data de 15 mai, la data de scadenţă a fiecăruia dintre creditele aflate în derulare, care au în structura de costuri şi pentru care s-a perceput comision de rezervă minimă obligatorie, Volksbank România va proceda la eliminarea acestuia", se mai precizează în comunicatul de presă.

Astfel, banca mai informează că, pentru cei peste 14.000 de clienţi care au menţionat acest comision în contractele de credit, obligaţia lunară de plată va fi diminuată "începând cu cea de-a doua scadenţă ulterioară datei de 15 mai".

"Semnalele pozitive înregistrate de piaţă, precum şi evoluţia costului de refinanţare au permis băncii noastre să renunţe la comisionul cu rezervă minimă obligatorie", a spus preşedintele Volksbank România, Gerald Schreiner.

Băncile trebuie să constituie, în fiecare lună, rezerve minime obligatorii, pentru care nivelul este, în prezent, de 40% din pasivele în valută şi 18% din pasivele în lei.

BNR a decis, pe 31 martie 2009, ca începând cu perioada de aplicare 24 mai-23 iunie 2009, rata rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în valută cu scadenţă reziduală mai mare de doi ani să fie zero.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii