BANCI | Stirea Zilei

Visa, acuzata de comercianti ca percepe comisioane prea mari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-16 20:29

Federaţia europeană de comerţ, EuroCommerce, a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva Visa Europe, pentru a protesta împotriva anumitor comisioane facturate pentru utilizarea cărţilor de credit.

EuroCommerce crede că aceste comisioane reţinute de Visa sunt "infracţiuni din punct de vedere al dreptului european", estimând că pentru a acoperi costurile, Visa nu ar trebui să ceară mai mult de 0,01 euro pe tranzacţie.

Momentan Visa percepe sume mult superioare plafonului indicat de EuroCommerce, ce depinde de un procent din suma tranzacţiilor, informează AFP.

Compania de carduri de credit Visa Europe are ca termen limită sfârşitul lunii iulie să răspundă acuzaţiilor Uniunii Europene (UE potrivit cărora ar limita competiţia interbancară cu onorariile impuse pentru tranzacţii, a anunţat marţi Comisia Europeană, informează Reuters.

"Auditorul Comisiei crede că motivele invocate de compania Visa Europe justifică o prelungire a termenului limită", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei, Jonathan Todd, adăugând că anterior, data limită a fost impusă pentru luna iunie.

În aprilie, ramura executivă a UE a acuzat Visa de impunerea unor onorarii pentru tranzacţii internaţionale care au crescut costurile de acceptare a cardurilor pentru comercianţi, ceea ce a dus la creşterea preţurilor de consum.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii