BANCI | Stirea Zilei

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-07-06 07:25

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank și Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Toate cele șase bănci plătesc o dobânda de peste 6% pentru un depozit în lei la termen de 12 luni.

Cea mai ridicată dobânda la un depozit pe un an este la Patria Bank (6,5%), iar cea mai mică dobânda la același termen este la ING Bank (4%).

La depozitele pe termen mai lung, de doi ani, dobânda ajunge la 7%, în cazul Patria Bank, 6,75% la BT și 6,25% la CEC Bank.

La economiile pe termen de 3 ani, cea mai ridicată dobânda o plătește BT - 7%.

Bancile cu cele mai mici dobânzi pentru depozitele în lei pe un an sunt ING (4%), Banca Românească (4,25%), BCR (4,5%) și Raiffeisen (4,75%).

În cazul depozitelor pe termen scurt, de trei luni, cea mai ridicată dobânda se afla la Libra Bank (5,5%), urmată de BT, Patria Bank și Unicredit cu 5%.

Cât câștigăm la un depozit de 10.000 de lei?

Dacă punem la socoteala și costurile unui cont curent și serviciile de internet/mobile banking, pentru administrarea unui depozit, cele mai bune câștiguri în cazul unui depozit de 10.000 de lei pe termen de 1 an le obținem la Patria Bank (630 de lei), Libra Bank (625 de lei), BT și CEC Bank (600 de lei).

Bancile cu celep pet mai slabe profituri dintr-un depozit sunt Raiffeisen (375 de lei), ING (395 de lei) și Banca Românească (405 lei).

Au fost luate în considerare comisioanele standard ale bancilor pentru un cont curent.

Depozitele bancare ale bancilor romanesti sunt garantate de Fondul de. Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), in limita unui plafon de 100.000 de euro echivalentul in lei, pentru fiecare deponent, in fiecare banca.

 

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  Vista Bank  cont bancar  Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB)  depozite bancare  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii