BANCI | Cariera

Timothy Geithner va fi noul secretar al Trezoreriei SUA

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-25 08:25

Preşedintele ales Barack Obama l-a ales peTimothy Geithner secretar al Trezoreriei, care va lupta cu grava criză economică, relatează Reuters.

Geithner a fost şeful filialei din New York a Federal Reserve.

"Vicepreşedintele ales Joe Biden şi cu mine am strâns o echipă economică cu o viziune şi cu experienţă, pentru a stabiliza economia, a crea slujbe şi pentru a repune America pe picioare", a spus Obama.

Obama şi Biden au ales-o pe Melody Barnes ca director al Consiliului pentru Politică internă şi pe Heather Higginbottom ca director adjunct al consiliului.

Timothy Geithner, care va prelua deci frâiele primei economii mondiale în timpuri extrem de dificile, este considerat un strălucit, dar discret înalt funcţionar, care cunoaşte bine pieţele financiare, dar mai ales departamentul pe care îl va conduce, pentru că aici şi-a desfăşurat cariera. Tehnocrat cu alură juvenilă, Geithner cunoaşte bine rotiţele de la Trezorerie, unde a lucrat sub trei preşedinţi diferiţi şi sub cinci secretari, din 1988 până în 2001.

De aceeaşi vârstă cu preşedintele ales, 47 de ani, prin urmare considerat tânăr, Geithner a avut un rol central ca preşedinte al Federal Reserve Bank of New York într-o serie de dramatice salvări financiare, inclusiv în decizia băncii centrale de a ajuta la finanţarea preluării, în martie, a Bear Stearns & Co.

Geithner nu este un nou-venit la Trezorerie, dimpotrivă. S-a alăturat departamentului în 1988 şi a urcat scara ierarhică până a ajuns subsecretar pentru afaceri internaţionale, din 1998 până în 2001, în timpul secretarilor Robert Rubin şi Lawrence Summers, în perioada administraţiei Clinton. După instalarea administraţiei Bush, în 2001, Geithner a trecut pe la Council on Foreign Relations, institut de cercetare foarte influent, al cărui membru încă mai este, şi a condus Departamentul pentru elaborare şi analiză a politicilor la Fondul Monetar Internaţional, pentru ca în noiembrie 2003 să fie numit preşedinte la New York Fed.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Luminița Runcan este noul director general al OTP Bank România

LuminiÈ›a Runcan a primit aprobarea BNR pentru funcÈ›ia de Director General OTP Bank România È™i este mandatată de Banca Transilvania să coordoneze integrarea OTP România în Grupul BT, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: În vasta sa experiență detalii

Inventatorul creditului doar cu buletinul devine bancher

Dan Ostahie, inventatorul creditului doar cu buletinul la Altex, in anii de euforie economica 2007-2008, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, devine bancher, dupa 19 ani de la infintarea IFN-ului Credex, impreuna cu Raiffeisen, prin care se dadeau imprumuturile in magazinele detalii

Lucian Anghel este directorul de risc la Libra Bank

Numirea lui Lucian Anghel in functia de Director General-Adjunct al Libra Internet Bank a fost oficializata, odata cu primirea aprobarii din partea Bancii Nationale a Romaniei, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Lucian Anghel va coordona aria de risc a bancii (Chief Risk detalii

Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală È™i de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO È™i PreÈ™edinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

 



 

Ultimele Comentarii