BANCI | Ultima Ora

Studiu despre ce cred romanii despre datorii si cum pot scapa de ele

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-14 16:34

Un studiu comandat de compania de management a creantelor KRUK arata ca romanii sunt dispusi sa-si rezolve problemele legate de datorii printr-o administrare mai buna a veniturilor si chiar sa renunte la unele cheltuieli.

Comunicat de presă al KRUK:

"Planificarea mai bună a cheltuielilor și economiile majore – soluția găsită de trei sferturi dintre români pentru a scăpa de datorii

Unul din zece români vrea să scape de datorii până la sfârșitul anului

Pentru a scăpa de datorii, mai bine de 60% dintre români ar fi dispuși să renunțe la cheltuielile dedicate plăcerilor personale, dar și la cadouri, vacanțe sau excursii de weekend

București, 14 noiembrie. Pentru a scăpa de datoriile pe care le au în prezent, cei mai mulți dintre români - peste 42% - cred că soluția cea mai bună este o planificarea mai atentă a cheltuielilor, în timp ce 34% consideră că rezolvarea constă în economii majore. Acestea sunt concluziile unui sondaj online comandat de KRUK International, companie de top în industria de colectare a creanțelor. Sondajul iVox a fost efectuat în perioada 6-12 noiembrie 2012, pe un număr de 5.681 de respondenți din întreaga țară, ca preambul la Ziua fără Datorii, sărbătorită pe 17 noiembrie.

Jumătate dintre respondenții care au participat la sondaj cred că ratele către bancă ar trebui să aibă întâietate la returnare, pentru a elimina riscul de a fi înregistrați în baza de date a unui birou de credit. Pe lista priorităților sunt apoi ierarhizate chiria sau rata la casă (45%) și datoriile la utilități sau abonamentele telefonice (44%).

Datoriile cel mai greu de returnat sunt, pentru o treime dintre participanții la sondaj, cele luate de la bancă pentru credite de consum, în perioada în care aveau un venit mai mare. Acestea sunt urmate de ratele ipotecare (22%) și de cheltuielile cu facturile la utilități și telefonie (18%).

Un român din trei recunoaște că bugetul personal s-a înrăutățit anul acesta, deoarece a avut mari întârzieri la plata datoriilor. Peste un sfert dintre cei chestionați își doresc ca în 2013 să-și planifice mai bine veniturile și cheltuielile, iar unul din zece vrea să scape de datorii până la sfârșitul acestui an, mai arată cercetarea.

Pentru a-și acoperi datoriile, cele mai multe persoane din eșantion (33,5%) au declarat că ar fi dispuse să renunțe mai degrabă la cheltuielile dedicate plăcerilor personale. În topul “sacrificiilor” se află și diverse cheltuieli precum cadouri, vacanțe, excursii de weekend : 27% susțin că le-ar tăia de pe listă. La cheltuielile cu țigările, băutura sau dulciurile ar renunța unul din cinci români, în timp ce doar unul din zece ar “sacrifica” mașina.

“Prin acest sondaj am dorit să aflăm care sunt categoriile de datorii cel mai greu de administrat de către români, dar și care sunt plățile pe care ei le consideră prioritare și soluțiile pe care le întrevăd atunci când au probleme cu datoriile. De asemenea, am identificat și așteptările pe care le au oamenii de la o companie de colectare a creanțelor. Faptul că, dacă ar avea datorii, majoritatea respondenților s-ar aștepta de la compania de colectare a creanțelor să le permită plata datoriei în rate convenabile, arată că abordarea pe care o avem în relația cu debitorii este cea corectă”, declară Isabela Iacob, Director General KRUK International.

În cazul unui exercițiu de imaginație conform căruia nu ar avea suficienți bani în bugetul familial pentru a plăti facturile curente și ratele la credite, majoritatea respondenților (67%) s-ar aștepta de la compania de colectare a creanțelor să le permită plata datoriei în rate convenabile. De asemenea, în situația ipotetică în care ar avea datorii foarte mari și ar întâmpina probleme la plata lor, cei mai mulți dintre respondenți (56%) au indicat că ar simți teamă de consecințe.

KRUK International, companie de top în industria de colectare a creanțelor, îi invită pe români să sărbătorească pe 17 noiembrie, pentru al doilea an consecutiv, Ziua fără Datorii – o zi destinată reflecției asupra bugetelor personale și datoriilor. Această zi poate fi cel mai bun prilej pentru a ne plăti chiar și cele mai mici datorii pe care le avem față de apropiați, dar poate însemna și o ocazie de a lua legătura cu creditorii sau cu companiile de colectare a creanțelor pentru a găsi cea mai bună variantă de plată a datoriilor.

O inițiativă a Grupului KRUK, Ziua fără Datorii este sărbătorită și la nivel internațional, nu doar în România, ci și în Polonia, din anul 2009, și în Cehia, cu începere din acest an.

Menirea Zilei fără Datorii este de a le reaminti tuturor de obligațiile financiare. Chiar și cele mai mici sume împrumutate de la familie sau de la prieteni sunt bani pe care ar trebui să îi înapoiezi. Ziua fără Datorii are scopul să îi îndemne să ia legătura cu creditorul, de exemplu cu banca sau cu compania de colectare a creanțelor, și să stabilească o modalitate de plată a datoriilor. Este o zi care le amintește oamenilor să se concentreze asupra situației financiare și îi îndeamnă să-și abordeze responsibilitățile în mod diferit."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii