BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea unui credit de nevoi personale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-03-10 20:02

Dobanzile Anuale Efective (DAE) practicate de banci pentru refinantarea creditelor de nevoi personale variaza intre 8,44% si 16,07%, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul un numar de 16 imprumuturi de acest tip, din ofertele unui numar de 11 banci.

Astfel, cele mai mici dobanzi pentru refinantarea unui credit de nevoi personale in lei le gasim la Banca Romaneasca, Banca Transilvania si CEC Bank, in timp ce bancile cu cele mai ridicate costuri sunt Idea Bank, Alpha Bank si Raiffeisen Bank.

Topul a luat in considerare doar dobanzile standard, nu si pe cele oferite in conditii speciale, precum incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau achizitia altor produse bancare, precum un card de credit sau o asigurare de viata.

DAE, indicatorul pentru costul total al unui imprumut, care ia in calcul atat dobanda, cat si comisioanele, este in medie de 12,77% la cele 16 credite de refinantare luate in calcul.

DAE medie la creditele de refinantare este mai mica decat media DAE la creditele noi pentru consum, care se situeaza la 13,68% (vezi aici detalii).

Cele mai multe banci au in oferte credite de refinantare speciale, care difera de cele standard in principal prin dobanda diferita, de regula putin mai mica, cu scopul de a atrage clientii de la bancile concurente.

De exemplu, daca facem o comparatie intre cel mai ieftin credit de refintare, cu o DAE de 8,44%, de la Banca Romaneasca si cel mai scump credit de nevoi personale, la Unicredit, cu o DAE de 17,11%, diferenta intre cele doua rate lunare este de 85 de lei.

Concret, prin refinantarea la Banca Romaneasca a unui credit de la Unicredit, castigul este de 85 de lei lunar sau 1.020 de lei intr-un an.

Castigul poate fi si mai mare in cazul refinantarii unui credit de la IFN-uri, care au dobanzi la credite mult mai ridicate decat bancile.

 

Taguri: UniCredit Bank  refinantare credit  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite de consum  ING Bank  dobanzi credite nevoi personale  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Calculatordecredite.ro  Idea Bank  Credit Europe Bank  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  DAE credite nevoi personale  Libra Internet Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii