BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mici comisioane pentru un cont in euro?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-01-16 20:25

Comisioanele percepute de banci pentru un cont curent in euro cu card in euro si aplicatiile de internet/mobile banking variaza foarte mult, de la 36 de lei in cazul Libra Internet Bank la 144 de lei la Banca Comerciala Romana (BCR), conform topului realizat de Bancherul.ro.

Topul a luat in calcul 16 tipuri de comisioane standard:

  1. Administrarea lunara a unui cont curent in euro: variaza intre 0 lei la Libra Bank si Banca Transilvania (BT) si 3 euro (in jur de 15 lei) la Raiffeisen Bank.

  2. Emiterea unui card in euro este in general gratuita, dar poate costa si 5 euro la BCR, Raiffeisen si Alpha Bank.

  3. Administrarea lunara a unui card in euro variaza intre 0 lei si 1,5 euro, la Credit Agricole.

  4. Interogare sold (cati bani sunt pe card) la ATM-ul (bancomatul) propriu (adica al bancii care a emis cardul): la cinci banci e gratuit, dar urca la 1,5 euro la Banca Feroviara. Foarte mult.

  5. Interogare sold la bancomatele altor banci din tara: gratuit doar pentru cardurile emise de doua banci (Libra si First Bank), poate ajunge la 1,5 euro la Feroviara.

  6. Interogare sold la bancomatele altor banci din strainatate: sunt aceleasi comisioane ca la bancomatele bancilor din Romania, acolo unde serviciul este disponibil. Pentru servici indisponibil, semnul utilizat in tabel este: n/a (not available).

  7. Retragere bani la ATM propriu: comisioanele variaza intre 0,2% la majoritatea bancilor si 1,75% la BCR, diferenta fiind destul de mare.

  8. Retragere numerar la ATM-urile altor banci din Romania: comisioanele sunt intre 0,5% plus 2,5 lei la Alpha Bank si 1,75%, minim 5 euro, la BCR.

  9. Retragere numerar la ATM-urile altor banci din strainatate: comisioanele sunt identice cu cele pentru retragerile de la bancomatele din Romania, conform noilor regulamente europene.

  10. Retragere bani (in euro) la ghiseul propriu: comisioanele pleaca de la 0,20% la BT la 2%, minim 5 euro (de 10 ori mai mult), la Raiffeisen Bank.

  11. Administrarea serviciului de internet banking: 0 la doar patru banci, cel mai scump la OTP Bank - 1,5 euro lunar.

  12. Administrarea aplicatiei de mobile banking: 0 la cele mai multe banci, cel mai scump la BRD - 4,5 lei lunar.

  13. Incasarile intrabancare (intre conturile aceleiasi banci) sunt gratis la toate bancile.

  14. Incasarile interbancare (din conturile altor banci) sunt si ele gratuite, cu o singura exceptie: Raiffeisen Bank - 0,1%, minim 5 euro.

  15. Platile intrabancare sunt si ele 0 la majoritatea bancilor, cu trei exceptii: Raiffeisen, Alpha si Patria.

  16. Platile interbancare in euro, care pana acum erau foarte costisitoare, de minim 15 euro pentru o plata, sunt acum la acelasi nivel cu cele in lei, conform normelor europene: intre 0 lei la Libra si 4,51 lei la Raiffeisen si Libra.

Adunate cele 13 comisioane (comisioanele sub forma de procente au fost calculate pentru o suma de 1.000 de lei) rezulta un cost lunar intre 36 lei la Libra si 144 lei la BCR.

Dintre bancile mari, cea mai ieftina este BT.

Dintre bancile fara ghisee, cea mai ieftina este ING, cu un cost de 58 lei, iar dintre bancile fara carduri in euro, cea mai ieftina este Unicredit, cu 12 lei, iar cea mai scumpa CEC Bank, cu 30 lei.

 

Comentarii

Rox Nur
Unele info nu sunt exacte
Unele info nu sunt exacte. De ex ING are un comision de administrare de 2 E, deci anual numai de acolo se strang 24 euro *4.7 ar fi 113 lei.. In cazul raifeisen comisionul de incasare de 0.1 % este valabil doar din conturi proprii deschise la alte banci, dar integrste in pachet este 0 incepand cu a ll a zi de la deschidere sau modificare pachet. Intr-sdevar BT nu are comisioane mari dar sunt alte comisioane aberante. Credit europe bank are carfuri de euro, iar este o eroare in tabel. Era intetesant sa se ia in calcul si comisionul de depunere numerar, deoarece majoritaea il au exceptie facsnd rsiffeisen, otp, garanti chiar si bcr.

Laurențiu prodan
Comosioane
La bt sunt alte comisioane. Va rog actualizati8099



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii