BANCI | Stirea Zilei

Standard & Poor's scade ratingul bancilor din Israel, printre care Leumi

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-02 13:12

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a coborât ratingurile băncilor israeliene Leumi le-Israel B.M., Hapoalim B.M. şi Israel Discount Bank Ltd., în contextul în care estimează că recesiunea mondială va afecta grav economia Israelului în acest an.

Standard & Poor's a coborât de la 'A-' la 'BBB+' ratingurile de credite pe termen lung ale băncilor Leumi şi Hapoalim, şi a confirmat ratingurile 'A-2' ale creditelor pe termen scurt.

De asemenea, S&P a mai coborât vineri de la 'BBB/A-2' la 'BBB/A-2' ratingurile pentru creditele pe termen lung şi pe termen scurt ale băncii Israel Discount Bank Ltd.

Perspectivele de rating ale celor trei bănci israeliene sunt negative.

"Acţiunea asupra ratingurilor reflectă estimările legate de impactul negativ al crizei economice mondiale şi interne asupra câştigurilor băncilor israeliene, şi asupra calităţii activelor", a anunţat Standard & Poor's.

S&P anticipează că recesiunea mondială va afecta grav economia israeliană în 2009. "Credem că perspectivele de creştere se vor deteriora semnificativ faţă de anii anteriori, produsul intern brut (PIB) real urmând să se comprime cu 1,5% în 2009 şi să înregistreze o creştere modestă de numai 0,8% în 2010", a declarat Magar Kouyoumdjian, analist în cadrul Standard & Poor's.

În contextul în care atât economia Israelului cât şi economia mondială au încetinit semnificativ în 2008, Leumi a afişat în al patrulea trimestru pierderi din valorile mobiliare şi din portofoliul interbancar, înregistrând şi o creştere a provizioanelor pentru credite.

Ratingurile Leumi se bazează pe poziţia puternică în piaţă şi pe franciza bancară internă, pe profilul puternic de finanţare şi pe nivelul bun de lichiditate.

"Credem că profilul financiar al băncii Leumi, deşi considerat în continuare satisfăcător, va fi puternic afectat de degradarea continuă a mediului de operare, mai ales din cauza încetinirii economice şi slăbirii pieţelor de capital, atât la nivel intern cât şi la nivel mondial", a mai spus Kouyoumdjian.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii