BANCI | Stirea Zilei

Standard & Poor's estimeaza ca deficitul bugetar al Romaniei va creste la 6,2% din PIB in 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-11 16:34

Deficitul bugetar al României se va adânci anul acesta la 6,2% din PIB, de la 5,3% din PIB în 2008, în timp ce datoria publică guvernamentală va ajunge la 20,7% din PIB, în creştere cu 4,8 puncte procentuale faţă de anul trecut, estimează agenţia de rating S&P într-un raport despre România.

Pe de alta parte, România va înregistra anul acesta o creştere economică de 0,8%, faţă de nivelul de 7,3% în 2008 şi un deficit de cont curent ajustat la 10,6% din PIB în 2009, estimează agenţia de rating S&P.

"În 2009, România ar putea înregistra un deficit bugetar în creştere faţă de 2008, în cazul în care nu se iau măsuri de restrângere a cheltuielilor, în condiţiile în care creşterea veniturilor a început să decelereze puternic", se menţionează în raportul agenţiei de evaluare financiară.

S&P mai subliniază că, până în prezent, "guvernul a avut o politică fiscală expansionistă, care a alimentat la rândul ei cererea internă".

Pe de altă parte, începând cu 2010, deficitul public al României urmează să se reducă până la 4,9% din produsul intern brut (PIB), estimează Standard&Poor's (S&P). Pentru 2011, agenţia de evaluare financiară prognozează un deficit bugetar de 4% din PIB.

În acelaşi timp, ponderea datoriei publice guvernamentale în PIB ar urma să crească în următorii ani, la 24,1% din PIB în 2010 şi 26,1% din PIB în 2011.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii