BANCI | Stirea Zilei

Societe Generale si UniCredit estimeaza pierderi de 85 milioane euro legate de cazul Madoff

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-15 12:02

UniCredit estimează pierderi de 75 milioane euro din expunerea la fondul Madoff in timp ce Societe Generale evalueaza pierderile la circa 10 milioane de euro.

Banca franceză Societe Generale a evaluat luni la circa 10 milioane euro pierderile pe care le-ar putea înregistra în urma presupusei fraude din cadrul fondului de investiţii administrat de traderul american Bernard Madoff, relatează AFP.

"Luând cunoştinţă de frauda intervenită în cadrul fondului de investiţii Madoff Investment Securities, Societe Generale anunţă că are o expunere neglijabilă, de mai puţin de 10 milioane euro", arată un comunicat al băncii.

Traderul american Bernard Madoff, arestat joi, este acuzat că a realizat o fraudă gigantică, de 50 miliarde dolari, cea mai mare din istoria Wall Street.

SocGen este prezentă în România prin BRD - Groupe Societe Generale. Aceasta este a doua bancă din România, cu active care depăşesc 12 miliarde euro.

De asemenea, banca franceză Natixis, filială a grupurilor Caisse d'Epargne şi Banque Populaire, ar putea pierde până la 450 milioane euro în urma acestei fraude, arată un comunicat Natixis.

UBS, cea mai mare bancă elveţiană, are numai o expunere "limitată" şi "nesemnificativă" la gigantica fraudă, a anunţat luni un purtător de cuvânt al grupului, adăugând că activitatea de gestionare a activelor nu are o expunere materială în acest caz.

UniCredit estimează pierderi de 75 milioane euro din expunerea la fondul Madoff

UniCredit, cea mai mare bancă italiană, a anunţat luni într-un comunicat că expunerea la posibila fraudă efectuată de traderul american Bernard Madoff se ridică la 75 milioane euro, relatează AFP.

"UniCredit anunţă că are o expunere de aproximativ 75 milioane euro", arată un comunicat al băncii. "În ceea ce priveşte divizia de gestionare a activelor Pioneer Investments, UniCredit confirmă că unele fonduri ce aparţin unităţii de investiţii alternative au fost expuse indirect la fondul Madoff", mai arată comunicatul.

Însă expunerea clienţilor italieni este nulă, a asigurat UniCredit. Cele mai mari bănci din Spania şi Franţa, Santander şi BNP Paribas, şi banca particulară elveţiană Reichmuth & Co sunt cele mai recente instituţii ce s-ar putea confrunta cu pierderi în urma investiţiilor făcute cu Madoff, ce a fost arestat joi la New York pentru fraudă.

Santander a estimat expunerea clienţilor la peste 2,33 miliarde euro (3,09 miliarde dolari), BNP Paribas a anunţat că ar putea înregistra o posibilă pierdere de 350 milioane euro şi banca elveţiană Reichmuth &Co a estimat că riscă să piardă aproximativ 385 milioane franci elveţieni (325 milioane dolari).

Autorităţile de reglementare şi procurorii americani l-au acuzat pe Madoff, în vârstă de 70 de ani, fondatorul Bernard L. Madoff Investment Securities LLC şi fost preşedinte al bursei Nasdaq, că a comis o fraudă prin intermediul afacerii de consultanţă, ce administra cel puţin un fond de hedging.

O schemă Ponzi este un vehicul ilegal de investiţii care aduce câştiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noi investitori şi care depinde de o serie constantă de noi investiţii.

Sute de oameni, care au investit alături de Madoff prin intermediul clienţilor firmei, i-au încredinţat traderului sume de miliarde de dolari, spun experţii financiari.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii