BANCI | Analiza

Romania are deficit bugetar mare? Dar ce ziceti de Marea Britanie?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-06-11 19:02

Desi presa a dat ca sigur faptul ca Romania va fi avertizata de Comisia Europeana cu privire la nivelul mare al deficitului comercial, cu toate ca acesta nu a depasit pragul de 3% din PIB, cea avertizata a fost Marea Britanie.

Comisia Europeanã (CE) a lansat, miercuri, o procedurã oficialã împotriva Marii Britanii pentru deficitul bugetar ridicat, care va depãsi nivelul maxim admis în Uniunea Europeanã, de 3% din PIB, în acest an si în 2009, si a propus oprirea mãsurilor disciplinare împotriva Poloniei.

Mãsura adoptatã de CE împotriva Marii Britanii va avea putine consecinte practice, considerã surse diplomatice, dar premierul Gordon Brown se va afla într-o pozitie delicatã, în conditiile reducerii sprijinului din partea electoratului, în alegerile locale.

Deficitul bugetar al Marii Britanii va ajunge la 3,4% în anul fiscal 2008-2009 si la 3,3% din PIB în 2009-1010.

Comisia poate declansa procedura de deficit excesiv dacã acesta se plaseazã peste pragul de 3% din Produsul Intern Brut (PIB).

Deficitul bugetar din Polonia a scãzut în 2007 sub pragul de 3% din PIB, urmând sã se mentinã sub acest nivel în 2008 si 2009.

În acest fel, Polonia a fãcut un nou pas spre îndeplinirea criteriilor necesare pentru adoptarea euro.

În prezent, aceastã tarã respectã criteriul referitor la dobânzile pe termen lung, se apropie de îndeplinirea celui privind inflatia, dar nu si a celui legat de stabilitatea monedei nationale.

Polonia ar putea sã intre în zona euro cel mai devreme în 2012.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii