ASIGURARI | Stirea Zilei

Rezultate Ardaf in S1 2010: volum total de prime brute subscrise de 141,1 milioane lei si profit de 9 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-08-23 09:44

Ardaf a înregistrat în perioada ianuarie-iunie 2010 un volum total de prime brute subscrise de 141,1 milioane lei, cu 13,5% mai mic faţă de primul semestru al anului 2009. În schimb, compania a ramas pe profit, atingând o valoare de 9 milioane lei.

„Obiectivul nostru pe termen mediu şi lung este dezvoltarea unei organizaţii sănătoase şi stabile, cu servicii de calitate şi produse relevante pentru clienţii noştri. Ne bucurăm să constatăm rezultate bune în termeni de profitabilitate, efecte ale unui proces complex de reorganizare a organizaţiei, care a început acum mai bine de un an. Mai mult, clienţii noştri pot conta pe o companie stabilă şi sigură, cu un nivel optim al capitalului social şi al indicatorilor de solvabilitate, cifre pe care le vom consolida în continuare”, a declarat Stanislav Uma, Preşedinte al Directoratului şi CEO Ardaf.

Segmentele de business care au înregistrat evoluţii de două cifre în primul semestru au fost: asigurările de călătorie în străinătate (+254,5%), asigurările de mijloace de transport feroviar (+98,8%) şi cele de răspundere civilă generală (+11,2%).

Compania a continuat în primul semestru procesul de diversificare a portofoliului demarat de anul trecut. Astfel, asigurările de incendiu şi calamităţi naturale şi-au crescut ponderea de la 4,8% (S1 2009) la 5,3% (S1 2010). De asemenea, segmentul CASCO a ajuns la o cotă de 33% din total portofoliu (faţă de 31,3% în ianuarie-iunie 2009), iar segmentul de răspundere civilă a obţinut 2,7% din total (faţă de 2,1% în S1 2009). În schimb, ca urmare a implementării strategiei de dezvoltare echilibrată, ponderea segmentului RCA s-a diminuat la 57,3% din totalul portofoliului, faţă de 58,9% în perioada similară a anului trecut.

În ceea ce priveşte nivelul despăgubirilor plătite de Ardaf în perioada ianuarie-iunie 2010, acesta a fost cu 368% mai mare (circa 2 milioane lei) pe segmentul de incendii şi calamităţi naturale faţă de S1 2009, ca urmare a evenimentelor atmosferice intense care au afectat România în prima jumătate a anului.

„Un segment important pentru noi pentru cea de-a doua parte a anului 2010 şi în 2011 îl va constitui asigurarea de locuinţă, mai ales în contextul intrării în vigoare a asigurării obligatorii de locuinţe. Am fost printre companiile care au susţinut necesitatea şi beneficiile acestei legi, încă de la discuţiile iniţiale şi, totodată, am fost printre primii care au demarat emiterea electronică de asigurări obligatorii de locuinţă. Vom susţine în continuare segmentul, cu ajutorul celor peste 6.000 de consultanţi din toată ţara”, a explicat Stanislav Uma.

Pentru 2010, Ardaf îşi propune continuarea procesului de echilibrare a portofoliului de produse, susţinerea investiţiilor în pregătirea forţei proprii de vânzări, consolidarea relaţiei cu brokerii, extinderea reţelei de parteneri şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii