PENSII PRIVATE | Profil

Proiectul Normei privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-03-31 14:54

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a publicat pe site-ul propriu, www.csspp.ro, în secţiunea Dezbatere Publică, conform principiului transparenţei decizionale, Proiectul Normei privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative.

Noul act normativ va actualiza reglementările existente în prezent cu privire la activităţile de marketing în sistemul pensiilor facultative, aducând îmbunătăţiri în ceea ce priveşte procesul de autorizare sau avizare a entităţilor reglementate şi supravegheate din această piaţă, în concordanţă cu gradul actual de dezvoltare al acesteia.

Astfel, vor fi actualizate condiţiile şi documentele necesare obţinerii autorizaţiei/avizului de către entităţile care funcţionează în sistemul pensiilor facultative, se vor clarifica răspunderile şi obligaţiile ce le revin acestora în cadrul activităţii pe care o desfăşoară şi se vor preciza în mod distinct care sunt faptele ce constituie contravenţii.

Proiectul actului normativ aduce noutăţi în ceea ce priveste autorizarea brokerilor de pensii private pentru desfăşurarea activităţii de marketing al prospectului schemei de pensii facultative prin eliminarea obligativităţii autorizării iniţiale a acestora în Pilonul II. Totodată, se introduc prevederi distincte referitoare la persoana juridică specializată, precum şi condiţiile necesare avizării acesteia.

De asemenea, se vor introduce prevederi referitoare la reavizarea agenţilor de marketing persoane fizice o dată la 4 ani, precum şi interdicţia ca aceştia să fie implicaţi în transferul participanţilor între fondurile de pensii facultative.

La data intrării în vigoare a noului act normativ, se va abroga Norma nr. 10/2006 privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative cu modificările şi completările ulterioare, iar entităţile reglementate prin acest proiect de act normativ vor avea la dispoziţie un termen de 6 luni calendaristice pentru a se conforma prevederilor normei.

Proiectele de acte normative se vor afla în dezbatere publică până la data de 29 aprilie 2011.

Reglementările ce urmează a fi adoptate de către CSSPP sunt publicate pe website-ul propriu, www.csspp.ro, înaintea parcurgerii procedurii de aprobare a acestora în cadrul instituţiei, astfel încât persoanele interesate să poată lua cunoştinţă de conţinutul acestora şi să formuleze eventuale propuneri şi observaţii.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Patria Bank a preluat creditele Alior Bank

Patria Bank S.A., în calitate de cesionar, și Alior Bank S.A., prin sucursala sa din România, Alior Bank S.A. Varșovia – Sucursala București, în calitate de cedent, anunță că în data de 7 septembrie 2024 a fost finalizată implementarea contractului de cesiune detalii

Garanti BBVA a trimis 500.000 de euro in proiecte de mediu

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, sărbătorește anul acesta 14 ani de parteneriat cu WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură), perioadă în care a direcționat peste 500.000 de euro pentru susținerea diverselor proiecte de protecție a detalii

Plata in rate prin BT Direct pe iStoma

BT Direct și iStoma anunță un parteneriat prin care și-au propus să faciliteze accesul populației la servicii medicale, așa încât clienții pot plăti în rate la peste 1.500 de clinici stomatologice din țară, conform unui comunicat de presa, in care se detalii

Banca Transilvania a atras 300.000 de noi clienti in acest an

Banca Transilvania a continuat și în al doilea trimestru performanța primelor trei luni ale anului, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Evoluția pozitivă a fost susținută de creșterea portofoliului de credite și creanțe din leasing nete, la nivel consolidat, detalii

 



 

Ultimele Comentarii